Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Drie jaar na de introductie van de eerste Performance-Hyundai gaat de i30N onder het mes, met aangescherpte lijnen en een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling tot gevolg.

Haast niet te geloven dat de Hyundai i30N alweer drie jaar in de showrooms staat. Voor Europa was het de eerste telg van de N-lijn, die binnenkort uitgebreid gaat worden met een pittige i20N om de link met het WRC nog verder te accentueren. Tot het zover is, doen we het met de facelift van de i30N die naast een dubbele koppelingsautomaat vooral esthetische updates met zich meebrengt.

Gerobotiseerde achtbak

De hot hatch krijgt een nog sportiever design met nieuwe, agressief ogende voor- en achterbumpers, twee grote uitlaatpijpen, een brede grille met N-badge, hertekende achterlichten en LED-koplampen met V-vormige dagrijverlichting. Bovendien staat de vernieuwde i30 N op gloednieuwe 19-inch gesmede lichtmetalen velgen. Deze zijn lichter dan die van zijn voorganger, wat bijdraagt aan het lagere gewicht en hopelijk nog betere rijkwaliteiten.

Hyundai maakt van de update gebruik om een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling aan het arsenaal van de i30N toe te voegen. Dat die eraan zat te komen, wisten we al van de US-only Veloster N die dezelfde optie aan boord heeft. We gaan ervan uit dat de manuele zesbak verder de basis vormt, net zoals het vermogen van de 2,0 liter turbobenzine in twee trappen behouden blijft.

Geen snellere variant?

Of er effectief ook een snellere versie met AWD komt, zoals die midden vorig jaar al officieus bevestigd werd, is nog niet bekend. Er zouden toen al prototypes met meer vermogen en een integrale aandrijflijn zijn gespot, maar daarover hebben we sindsdien niets meer vernomen. Of Hyundai morgen -tijdens de officiële lancering van de i30N Facelift- nog een leuk extraatje uit zijn hoed gaat toveren?

MEER LEZEN:

Hyundai toont eerste beelden van de i20N

Reportage: In het Spoor van Thierry Neuville tijdens de Wales Rally GB

Hyundai onthult Veloster N met 8-traps DCT