Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Reisboeken voor octaanliefhebbers zijn de laatste jaren hot geworden, denken we maar aan de internationale boekenreeks Curves. Voor een weekendje weg of een dagtrip dichter bij huis is er nu het boek Le Grand Tour de Belgique.

Le Grand Tour de Belgique gaat in tegen de trend naar grootser en meer. De beperkingen door Covid-19 hielpen auteur Nicolas Geerts inzien dat reizen niet alleen iets is dat in het buitenland dient te gebeuren. Zijn missie: België belichten vanuit een andere hoek. Daardoor worden niet zozeer de gekende trekpleisters belicht en vallen internationaal geprezen binnensteden als die van Antwerpen, Brugge en Gent sowieso uit de boot. De focus ligt daarentegen op vergeten parels in zowel Vlaanderen als Wallonië.

Grand Tour de Belgique 3Grand Tour de Belgique 1

In zijn totaliteit is Le Grand Tour de Belgique middels 100 pagina’s goed voor vijf etappes van elk ongeveer 200 kilometers. Genoeg dus voor enkele flinke dagtrips of een paar weekendjes weg (hotels zijn immers momenteel nog geopend). De ritten vallen uiteraard in dit digitale tijdperk uiteraard ook te downloaden, maar toch is vooral het boek een handige en leuke leidraad. Daarin worden tips en achtergrondinformatie gedeeld doorheen korte maar vlot geschreven teksten. Door de talrijke alternatieve bezienswaardigheden is het zelfs mogelijk (én aangeraden) om de etappes meermaals af te leggen. Kortom, een boek van bij ons dat blijft geven.

Grand Tour de Belgique 2

Voor 49,95 euro is Le Grand Tour de Belgique niet meteen een koopje, maar het is elke euro meer dan waard. Niet alleen heb je zo wat om handen op een druilerige zondag, je zal ons kikkerlandje achteraf ook des te meer gaan appreciëren. Bovendien wordt er zelfs aan de kinderen gedacht middels een ‘achterbankspelboek’ van 9,95€ waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Voor de rasechte DRIVR is het misschien jammer dat de focus niet meer op stuurmanswegen ligt, alhoewel er voor de omgeving van bijvoorbeeld Bouillon en Coo wel bochtige trajecten op het menu staan. Op het eind van de rit is Le Grand Tour de Belgique niettemin een leuk lokaal initiatief dat we een warm hart toedragen.

Het boek Le Grand Tour de Belgique is online te bestellen.

MEER LEZEN:

BoekenTips: A Man and His Car/Watch

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg

Leestip: A Medium-Sized Book of Boring Car Trivia