Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
SL8-_8XTyYM

Stukje geschiedenis op woensdag: het videokanaal van Goodwood doet ons de geschiedenis van de Ferrari 250-reeks uit de doeken. Een serie die V12-pareltjes als de TR (testarossa), GT (SWB) en GTO opleverde. Bijleren onder de kerstboom was zelden zo leuk.

De 250-motor hebben we te danken aan ingenieur Colombo, zijnde Gioacchino Colombo en niet de gelijknamige tv-inspecteur met zijn lange regenjas. Colombo ontwikkelde voor Ferrari een V12 die later zou uitgroeien tot een cilinderinhoud van 3-liter. Per cilinder geeft dat (3.000/12) 250cc, oftewel de origine van de naam van de meest mythische modellenreeks aller tijden. Ironisch genoeg kwam het idee voor een V12 overwaaien uit de VS, van de Packard Motor Car. Een V12 is dus allerminste een Europees privilege. Kijk, leer, geniet en weet weldra de weinige genodigden aan uw kersttafel te vervelen met nutteloze Ferrari-weetjes…

MEER LEZEN:

Goodwood maakt Data voor 2021 bekend, Tickets worden schaars

FotoSpecial: ‘Best Of’ Goodwood Revival

Video: Ferrari 250 GTE 2+2 Polizia