Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We roepen het zelf ook al jaar en dag: de Nürburgring is zoveel meer dan een goede 20 kilometer – weliswaar hemels – asfalt. Een Deens collectief heeft met het boek 360 Nürburg nu maar liefst 14 routes uitgezet in de Eifelregio rondom Nürburg, het ideaal octaangeschenk voor een hoopvol 2021.

Toegegeven, de Nürburgring Nordschleife blijft het summum als het op stuurmanswegen aankomt. Maar in die omgeving, de heuvelrijke Eifel, kan je haast elke weg inslaan en verrast worden door uitdagende bochten. Dat het asfalt haast altijd in goede staat verkeert, is een welgekomen afwisseling voor de getormenteerde tarmac in onze eigenste Ardennen…

2019_porsche_911_993_02

Omdat het uitzoeken van de beste wegen tijd kost, legde de auteur liefst 20.000 km (!) af in de Eifel om de bundel ‘360 Nürburg’ te compileren. In totaal bespreekt het lijvige boek van 333 pagina’s maar liefst 14 uitgebreide routes die de volledige Eifel beslaan, opgedeeld zijn in 5 secties en steevast een lengte hebben van dik 100 kilometer om maximaal een goede twee uur aan het stuur te zitten.

3_360 Nurburg

Punten op 5

Het mooie aan dit boek is dat de nadruk niet alleen ligt op het rijden. Elke route krijgt effectief een score (op 5) toebedeeld die aangeeft hoeveel plezier je achter het stuur kan beleven. Maar ook het landschap en de culturele mogelijkheden (er zijn in deze regio bijvoorbeeld flink wat kastelen en ruïnes) krijgen een score. Er worden zelfs punten gegeven op de staat van het wegdek, kan je nagaan. Hoe handig zou het niet zijn zo’n gids te hebben voor onze eigen achtertuin, de Ardennen?

2_360 Nurburg

Via dit boek, dat bol staat van de fraaie foto’s en achtergrondinformatie, kan je tijdens de donkere dagen van 2020 al eens dagdromen van een beter 2021. En dat met toertochten die -in het geval van Monschau- al op goed 1u45 rijden van Brussel starten. In de lente van 2021 volstaat het dan simpelweg de bijbehorende bestanden als GPX-file te downloaden en in je wagen te springen. Ik heb het boek alvast eigenhandig onder mijn kerstboom gelegd. Tot in den draai!

TIP: Nürburg 360 is simpelweg online te bestellen of lokaal aan te schaffen in bijvoorbeeld het gekende ED-Tankstelle aan de Nordschleife.

MEER LEZEN:

Belgisch Reisboek: Le Grand Tour de Belgique

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg

Leestip: A Medium-Sized Book of Boring Car Trivia