Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wintertijd is boekentijd en deze tip gunt je een blik achter de schermen van de F1, meer nog zelfs dan Netflix en hun Drive to Survive. Drivers on Drivers laat immers niet alleen hedendaagse coureurs aan het woord maar ook de oude garde. Zo passeerde ook Stirling Moss nog net de revue.

Liefst 31 interviews vonden er plaats om Drivers on Drivers vorm te geven, enja ook Moss wist men nog net te strikken voor hij het tijdelijke voor het eeuwige wisselde. Even interessant zijn trouwens de verhalen over Stirling Moss komende zijn oud-collega’s. Zoals dat hij bij regenbuien graag al wrijvend in de handen door de paddock liep om aan eenieder duidelijk te maken dat hij wel hield van een gladde ondergrond. Op de koop toe liet hij vervolgens op een doorweekt circuit zijn wagen ook wat extra dansen om anderen de indruk te geven dat het wel erg glad was. Zoveel klasse te over dat er nog ruimte is voor psychologische spelletjes in het heetst van de strijd…

Een andere legende van aan de overkant van het kanaal, Jackie Stewart, had ook wat leuke anekdotes. Zo blijkt dat Graham Hill opvallend open was en alles deelde gaande van afstelling van zijn wagen tot zelfs schakelmomenten toe. Zijn beste maatje Jim Clark daarentegen was een ander paar mouwen. Beide Schotten deelden initieel zelfs een appartement in Londen en gingen vaak samen op reis, echter sprak ‘Jimmy’ nooit over zijn rijtechniek, zelfs over rempunten hield hij de lippen stijf…

De meest opvallend quote komt misschien van Damon Hill, die retrospectief vindt dat Michael Schumacher eigenlijk niet zo extreem agressief koerste in vergelijking met wat we nu vandaag de dag voorgeschoteld krijgen. U merkt het ongetwijfeld, tussen de 31 grootheden zitten flink wat Britten. Die ietwat beperkte focus is ook het enige punt van kritiek op dit leuke koffietafelboek. Voorts is het erg aangenaam materiaal om zo nu en dan door te bladeren en een artikel te lezen, indien je jezelf toch kan tegenhouden om het niet in één ruk te verslinden. Op de koop toe steun je met de aanschaf van dit boek het goede doel ‘Hope for tomorrow’ dat door middel van mobiele units kankerbehandeling naar zieke mensen in nood brengt. Als dat geen fijne kerstgedachte is.