Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

2023 is nog maar net goed onderweg of de wereld van octaanliefhebbers is al met verstomming geslagen door het plotse overlijden van Ken Block.

Het leven van Ken Block liep altijd op ‘wieltjes’. Initieel komt hij uit de wereld van het skateboarden, waar hij in 1994 mee het schoenmerk -voor skaters- DC Shoes opricht. Pas na de verkoop ervan in 2004 komt hij in de rallywereld terecht. Anno 2005 wordt hij meteen ‘rookie of the year’ -met een vierde plaats- in het Amerikaanse rallykampioenschap. Ook in andere rallyevents, en niet in het minst het WRC, duikt Block zo nu en dan op. Wereldberoemd wordt hij echter met de ‘gymkhana video’s’ die al snel miljoenen views opleveren en ervoor zorgen dat hij vanaf 2009 ook regelmatig zijn ding mag doen op Top Gear.

Vanaf dan neemt de populariteit nog verder toe en duikt hij met zijn ‘stunts’ overal op. Zo heb ik Ken Block zelf nog aan het werk gezien tijdens Festival of Speed anno 2019, toen nog aan het stuur van wild driftende wagens met de ‘blue oval’. Die deal met Ford liep twee jaar geleden af, waarna hij sinds kort bij Audi opdook alsook aan het stuur van een 1.400 pk sterke creatie op basis van een 911. Helaas zullen we nooit ontdekken wat er nog allemaal in de pijplijn zat, Ken Block stierf immers gisteren op 55-jarige leeftijd bij een ongeluk met een sneeuwscooter. Laten we niettemin terugblikken met een van de leukere Top Gear-filmpjes uit de periode van Matt LeBlanc bij het Britse autoprogramma: LeBlanc die Londen leert kennen dankzij Ken Block…