Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Geen zorgen, DRIVR is met deze boekentip over de mooiste fotolocaties in België niet plots het (auto)noorden kwijt. Want mooie, rustige locaties – dat is toch net wat wij autoliefhebbers ook zoeken? Meestal zijn er immers charmante rijderswegen in de buurt of is het op zijn minst een goed excuus om die driver’s car nog eens uit te laten.

Het boek ‘De mooiste fotolocaties van België’ komt van landschapsfotograaf Bart Heirweg en biedt zoveel meer dan enkel foto’s van vijftig mooie natuurplekken. De fotografen onder ons zullen de (exacte) locaties inclusief GPS-coördinaten, evenals de tips en gehanteerde camera-instellingen, zeker weten te waarderen.

Wandelaars daarentegen zullen in het 223 pagina’s dikke boek info aantreffen over wandelroutes rond deze gebieden en bijbehorende parkeerplekken in de buurt. Op de koop toe lees je ook welke fauna en flora je er kan spotten en welk de beste maanden zijn voor een bezoekje. De vijftig gebieden zijn mooi verdeeld over het Belgische grondgebied, dus je zal in elke provincie zeker wat fraais te ontdekken. Als toemaatje is er bovendien een slotstuk over de Opaalkust, net buiten onze landsgrenzen maar eveneens de moeite meer dan waard.

Een serieus Belgisch naslagwerk dus, dat des te interessanter is nu de paasvakantie in aantocht is en de landgrenzen voorlopig op slot blijven. Want combineer een van deze locaties met een leuke route van Unrestricted of Le Grand Tour de Belgique, en je hebt een leuk dagje uit voor zowel de DRIVR des huizes als zijn entourage!

MEER LEZEN:

360 Nürburg

Belgisch Reisboek: Le Grand Tour de Belgique

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg