Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Eifel zal er op deze grijze dag nog wat troostelozer uitgezien hebben, want Ringkoningin Sabine Schmitz overleed gisteren op amper 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Daarmee is de bijna 100 jaar oude Nürburgring echt wel een legende van formaat kwijt.

Sabine Schmitz werd geboren in Adenau, binnen de Nürburgring, op een locatie die haar leven danig zou beïnvloeden. Bijna 30.000 Ringrondes zou ze uiteindelijk op haar palmares verzamelen, waaronder twee algemene overwinningen in de 24 uur van de Nürburgring anno ’96 en ’97. Bovendien kon je haar parcourskennis van dit legendarische circuit niet alleen vanaf de zijlijn bewonderen, als bestuurster van diverse Ringtaxi’s kon je ook naast haar plaatsnemen terwijl ze de rest van het verkeer spelenderwijs tot mobiele chicanes reduceerde. Het mag dan ook niet verbazen dat deze unieke racepilote uiteindelijk op tv opdook, gaande van het Duitse DMAX tot aan Top Gear toe. Anno 2002 verwierf ze dan ook wereldfaam door Jeremy Clarkson te met de BMW M5 RingTaxi te ontvangen op de Nordschleife. De rest, zoals men dan pleegt te zeggen, is TV-geschiedenis. Rust zacht, Ringkoningin.

Het segment met Sabine en de RingTaxi begint op 31:40

(onze excuses voor de gespiegelde upload van de video)