Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor wie vanavond, na een zonnige zondag, in zijn zetel ploft is er op Canvas Dark Rider. Een aangrijpende docu over een blinde Australische motorracer die een snelheidsrecord wil breken.

8 mei 2022 lijkt een mooi maar druk dagje te worden. Moederdag, de GP van Miami en misschien even de huidige editie van Tazio magazine (en hun ode aan Gilles Villeneuve) erbij nemen? Het is immers dag op dag 40 jaar geleden dat de snelle Canadees verongelukte op Zolder. ‘s Avonds kan je dan in je zetel ploffen en naar Canvas zappen. De docu Dark Rider, die vorig jaar nog te zien was tijdens het filmfestival Docville in Leuven en Filmfestival Oostende, gaat over de Australiër Ben Felten (51) die gediagnosticeerd met een degeneratieve oogziekte. Hierdoor werd hij halverwege de dertig volledig blind. Desondanks is Ben vastbesloten om een professionele motorracer te worden en neemt hij risico’s voor lief. Of hoe op 8 mei de spirit van waaghals Gilles Villeneuve nooit ver weg is…

PS na vanavond is de docu ook beschikbaar op VRT.nu