Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ons tweede overzicht van Spa Classic 2023 is hierbij een feit. Bij het herbeleven van het weekend vragen we ons na al die jaren nog steeds af waarom Le Mans Classic -eveneens georganiseerd door Peter Auto- tot vijf keer meer volk lokt met een minder divers deelnemersveld…

Teamwork makes the dream work… Terwijl collega Bert er die zaterdag al vroeg bij was, arriveerde ik pas later om vervolgens -na de plensbui- te blijven voor het avondprogramma. Bovendien trok hij het circuit rond terwijl ik me met mijn compacte 18-135mm lens voornamelijk in de buurt van de pits bevond. Enja, zoals aangekondigd viel mijn oog met name om de sensationele 2-liter Cup met vroege elfjes en de Endurance Racing Legends. Want als kind van de jaren ’90 en ’00 doet het deugt om deze jeugdhelden -en dan nog meer de GT’s dan de prototypes- eindelijk nog eens aan het werk te zien (en maar liefst 56 stuks ook!). En daarbij was ik niet alleen, ook Zak Brown, de CEO van McLaren Racing die in de Group C-klasse meereed met zijn Jaguar XJR10, was ook een aandachtig toeschouwer.

Best wel een eclectisch feestje daar in Spa…