Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Eén van de items op mijn bucket list, is racen op het circuit de Charade in de Auvergne met een oude eenzitter. Mezelf even een (halve) dag Jim Clark voelen. Dit filmpje geeft exact dat, alleen is die eenzitter een heuse Lotus 69 en komt ook Jacky Ickx even piepen.

Classic Racing School is een organisator van events die ik al even in het vizier hou. Het verscheen op mijn radar door een Belgische doorwinterde autoliefhebber die er mee achter zit, en deze organisatie weet duidelijk de juiste snaren te raken. Zo geven ze met name stages voor het racen met een oude eenzitter en staan ze ook bij in historische wedstrijden. Zo’n leerschool aan het stuur van een jaren ’60 eenzitter is uiteraard niet goedkoop, bijna 1.000 euro voor een halve dag bijvoorbeeld. In ruil mag je natuurlijk wel even proeven van de sensaties die illustere piloten uit de jaren ’60 hebben meegemaakt en dat op een heerlijk kronkelende en mythische plek als circuit de Charade. Voorwaar bucket list materiaal, dat prachtig wordt geïllustreerd door onderstaand filmpje.