Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Begin je ook zure oprispingen te krijgen van de eindeloze stroom aan kerstselfies en poserende huisdieren op de sociale media? Goed nieuws: bij DRIVR laten we Mariah Carey en de dennenboom voor wat ze zijn, en blikken we liever terug op ons afgelopen jaar tussen de vierwielers. Voor een keer doen we dat niet door elk onze favorieten op te sommen in vooraf bepaalde categorieën, maar wel door ieder één specifiek onderwerp toe te wijzen. Dat de fotografie bij mij ging terecht komen, was vanzelfsprekend. Een keuze maken tussen alle beelden van afgelopen jaar, was dat echter niet.

Rijtesten

2016_570S-1
2016_Vignale180-12016_4c_Gerd-1

Het is één ding om een Mclaren 570S voor de lens te krijgen, maar als je dan ook nog een prachtige zonsondergang geserveerd krijgt, beleef je een moment om nooit meer te vergeten. In dat opzicht draaiden de foto’s van de Mondeo Vignale helemaal anders uit dan verwacht. Op de dag van de shoot was het weer zo slecht dat we de hoop bijna hadden opgegeven. Maar tegen de avond stopte het met regenen en brak de zon op spectaculaire wijze door de onweerswolken. Dan vallen de puzzelstukjes alsnog in mekaar, net zoals op die lentedag toen collega Gerd de Alfa 4C op foto zette.

Autosport

2016_Hspngw_Bert-3
DRIVR_Motorsport_20_SmallDRIVR_Motorsport_10_Small

Ons autosportseizoen 2016 begon met de rally van Haspengouw in februari, waar we getrakteerd werden op een stralende winterzon bij ijskoude temperaturen. Onze zoektocht naar open plekken zonder veel toeschouwers wierp zijn vruchten af, met in het specifiek dit beeld waar ik het meest tevreden over ben. Iets minder koud, maar wel veel natter, waren de 24 uur van Spa in juli. Op de zondag wisselden de zon en plensbuien mekaar af, met soms dramatisch ogende taferelen tot gevolg. Gelukkig was er voor de F1 Historics in Zolder mooi weer voorspeld, met enkele prachtige races tot gevolg. Niet alleen op, maar ook langs het circuit was het puur genieten.

Interviews

2016_FLOIX-2
2016_FLOIX-282016_FLOIX-19

Eén van onze meeste gelezen artikels van het afgelopen jaar, moet het interview met Freddy Loix op de vooravond van de Sezoensrally zijn geweest. Het was precies alsof iedereen al voelde aankomen dat dit één van de laatste interviews was die de sympathieke Limburger als rallypiloot zou geven. Dat buiten beschouwing gelaten, was het een unieke kans om een professioneel rallyteam in actie te zien, zonder de tijdsdruk van een wedstrijd. Als fotograaf betekent dat meer tijd en vrijheid om je beelden te schieten, en meer kans om met enkele unieke plaatjes thuis te komen.

Luchtvaart

2016_Tiger_Bert-1
2016_Tiger_Bert-22016_Tiger_Bert-3

Mijn favoriete beelden zijn dikwijls gekoppeld aan mijn favoriete momenten, en daarom heb ik ook mijn tweede passie een plaatsje gegeven in dit overzicht. In de zomer van 2016 maakte ik mijn eerste air-to-air shoot mee oftewel: een vliegtuig in volle vlucht fotograferen vanuit een ander vliegtuig. Om het helemaal af te maken was het niet zomaar een vliegtuig, maar wel een unieke Tiger F16 van het 31e Fighter Bomber Squadron van de Belgische luchtcomponent. De ervaring om aan een open laadklep te zitten -tegen 300 km/u- op enkele kilometers hoogte, terwijl een F16 op een tiental meter achter je vliegt, is onbeschrijfelijk.