Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Veilinghuis Bonhams veilt binnenkort drie tijdloze klassiekers die voorzien zijn van een extra portie rock en roll.

Tijdens het aanstaande Goodwood Members’ Meeting op 18 maart in Sussex, VK, organiseert veilinghuis Bonhams naar goede traditie een veiling met (moderne) klassiekers. De loten zijn ook dit jaar weer van hoog niveau met een indrukwekkend lijstje klassiekers en supercars, aangevuld met tal van curiosa zoals een 1992 Lancia Y10 Hatchback, 1979 Lancia Stratos Hawk Replica of een 1982 Mercedes 608 D Transporter met aangepast koetswerk van Ruthmann. Drie andere opvallende loten zijn de voormalige pride ‘n joys van drie internationale Britse rocksterren.

Sir Paul McCartney’s Lamborghini 400 GT

Lamborghini 400 GT 2+2

Lamborghini 400 GT 2+2Lamborghini 400 GT 2+2

Eerst en vooral een wijnrode Lamborghini 400 GT 2+2 uit 1967, origineel in het bezit van McCartney en één van de weinig rechtsgestuurde exemplaren in een totale productie van slechts 247 auto’s. De conversie werd bovendien post-productie uitgevoerd door Hooper & Co, vooraleer de auto aan McCartney werd afgeleverd. De kleur is weliswaar niet meer de originele.

De 400 GT met koetswerk van Carrozzeria Touring was de opvolger van de allereerste Lamborghini, de 350 GT, en had een volledig onafhankelijke ophanging en een grotere, 320 pk sterke 4.0-liter V12. Goed voor een topsnelheid van maar liefst 269 km/h.

Bonhams schat de opbrengt op 450.000 – 570.000 euro.

Rod Stewart’s Lamborghini Diablo

Rod Stewart Lamborghini Diablo

Rod Stewart Lamborghini DiabloRod Stewart Lamborghini Diablo

Van de ene Italiaanse stier gaan we naar de andere, of Rod Stewart’s Lamborghini Diablo om precies te zijn. Stewart kocht het knalrode exemplaar naar verluidt in 1991 als kerstcadeau om het succes van zijn 16e plaat Vagabond Heart te vieren. Sinds 1991 verzamelde J99I CYR al ongeveer 43.000 km, verdeeld over vier eigenaars, wat mogelijk ook de recente onderhoudsbeurt van 27.500 pond verklaart (inclusief respray).

De Diablo was de langverwachte opvolger van de Countach die na een carrière van bijna 17 jaar smeekte om een opvolger. Het ontwerp was opnieuw naar de hand van Marcello Gandini die ook al verantwoordelijk was voor de Miura en Countach. Achterin lag een zoveelste evolutie van de door Bizzarrini ontworpen 60°, quad cam V12 en was in de Diablo goed voor 492 pk bij 7.000 tpm.

Bonhams schat de opbrengt op 140.000 – 160.000 euro.

Nick Mason’s Ferrari Dino 246 GT Spider

Nick Mason Dino GT

Nick Mason Dino GTNick Mason Dino GT

Tot slot heeft Bonhams nog een ex van Pink Floyd-drummer Nick Mason in de aanbieding. Zijn voormalige (Ferrari) Dino 246 GT Spider is één van de circa 21 rechtsgestuurde exemplaren met verbrede wielkasten en extra brede 7,5-duims velgen en werd door de drummer in 1974 nieuw besteld in Marrone Metallizato met beige interieur en de optionele elektrische ruiten.

In de jaren ’80 werd de Dino weliswaar in het zwart herspoten en voorzien van een bruine, lederen interieurbekleding met Daytona-patroon. Niettegenstaande verwacht het veilinghuis dat de officieuze Ferrari, voorzien van een 195 pk sterke 2,4-liter V6, voor flink wat centen van eigenaar wisselen zal.

Bonhams schat de opbrengt op 430.000 – 480.000 euro.

De volledige lijst met loten vind je op: Bonhams.com

[Foto’s: Bonhams]