Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alpine trekt richting Genève met een uitgeklede en een extra luxueuze versie van de standaard A110.

Hoewel we de nieuwe Alpine A110 nog niet hebben kunnen rijden zijn de vele laaiende reacties op de reïncarnatie van de originele A110 ons niet ontgaan. De Berlinette met geblazen, viercilinder middenmotor werd met een doordachte visie van nul af aan ontworpen en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Tot op heden kwam het model in twee versies. Enerzijds de standaard A110 en anderzijds de op 1.955 exemplaren gelimiteerde Première Edition, voorzien van alle toeters en bellen. Speciaal voor Genève voegt Alpine daar nu twee versies aan toe.

Alpine A110 Pure Legende

Zowel de A110 Pure als A110 Légende blijven technisch identiek aan de reguliere A110, en komen dus met dezelfde 252 pk sterke, 1,8-liter viercilinder turbo, gekoppeld aan 7-traps automaat met dubbele koppeling. De Pure-versie wordt evenwel de lichtste A110 en krijgt ook kleinere 17-duims velgen. De A110 Légende krijgt dan weer heel wat extra (comfort)snufjes zoals zesvoudig instelbare Sabelt-kuipjes, een volledig lederen interieur en extra carbon inlegplaatjes.

Alpine A110 Pure Legende

Tevens introduceren de Fransen ook drie nieuwe koetswerkkleuren; Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre. Meer info op 6 maart.