Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Cornfield Bomber – War History Online

Op 2 februari 1970 vertrokken vier Convair F-106 Delta Dart onderscheppingsjagers in Montana voor een luchtgevechtstraining. Tijdens een manoeuvre kwam één van de toestellen in een oncontroleerbare flat spin terecht, en moest de piloot zijn schietstoel gebruiken. De beste man kon zijn ogen – of beter: geluk – niet geloven toen hij zag dat het toestel zich plots corrigeerde, en een nagenoeg perfecte buiklanding maakte op een naburig gelegen veld. De schade bleek miniem genoeg om te herstellen, en even later werd de Delta Dart gewoon terug in dienst genomen.

– Bert Claes, Fotograaf

Migaloo M7 – Bloomberg

Geen zin in jaloerse blikken terwijl je rondvaart op de Caraïbische Zee? Duik dan onder de golven met de Migaloo M7, het grootste onderzeejacht ter wereld. 283m absolute luxe met restaurant voor 36 gasten, buitenzwembad, jacuzzi, cinemazaal, gameroom en 6 hangars voor allerhande speeltjes zoals miniduikboten of je favoriete luxe-auto. Voor de luttele som van 2,3 tot 3 miljard euro de jouwe, en koop er dan meteen het Kokomo Ailand bij, je eigen drijvende eiland!

– Koen De Beer, Freelancer

Fordlandia: The failure of Henry Ford’s utopian city in the Amazon – The Guardian

Als de rubberbomen en de telers niet massaal ziek waren geworden, dan hadden we er vandaag allicht een bandenmerk bij gehad. Tijdens het interbellum zag Henry Ford zijn kans namelijk schoon om zelf rubber te gaan kweken in het Amazonewoud. Daarvoor liet hij in de jungle van Brazilië een heuse stad optrekken, compleet met een ziekenhuis en scholen om zijn werknemers en hun families te behagen. Alles liep gesmeerd, alleen liepen er geen banden van de – nochtans door Ford uitgevonden – band. Fordlandia overleefde weliswaar een paar opstanden, het kon niet verhinderen dat de Amerikanen hun stukje jungle in 1940 weer moesten afstaan, aan dezelfde jungle die ze 20 jaar eerder onteigend hadden.

– Ken Divjak – Redacteur

Tony Fadell & Benoît Mintiens Discuss The Ressence Type 2 e-Crown Concept – Hodinkee

Ressence E-CrownDe kans is groot dat het Antwerpse horlogemerk Ressence je weinig tot niets zegt. Toch heeft de bijzondere creatie van de Belg Benoît Mintiens en de Amerikaan Tony Fadell, die ook meestond aan de wieg van Nest en de iPod, van meet af aan indruk gemaakt. In januari presenteerde het merk een nieuw mechanisme dat het e-Crown noemt. Kortweg komt het erop neer dat het horloge de tijd onthoud, ook al is de veer niet meer opgewonden. Het corrigeert bovendien constant de wijzers zodat het horloge steevast de juiste tijd toont. Een ingenieus en uniek mechanisme waar ons land trots op mag zijn. Meer tekst en uitleg op het immer innoverende Hodinkee.

– Pieter Ameye, Coördinator

DAD TURNS KIDS’ TOY CARS INTO BADASS “MAD MAX” VEHICLES – BOREDPANDA

Je bent een handige harry en je kinderen willen een update van hun speelgoed. In dat geval is 1 + 1 = 3 – en heb je niet alleen uren knutselplezier, je kinderen hebben ook nog een sterk verhaal voor op de speelplaats. Ian Pfaff verbouwde de afgeleefde bolides van zijn dochter en zoontje tot Mad Max-waardige creaties. Van een oude computer tot een gebruikte espresso machine, zowat alles dat in en rond het huis te vinden was leverde een bijdrage in het aankleden van de kinderwagens.

– Dieter Verschaeve, Freelancer

CAR FURNITURE

Hoe geef je je woonkamer een extra touch automotive? Wat dacht je van een salontafel gemaakt van een GM V8, een zetel met een Lamborghini-bumper en een pooltafel met een Mustang-carrosserie? De Car Furniture shop verkoopt ze allemaal. Ze zijn helaas wel een beetje aan de prijzige kant. Je kantoor opfrissen kan met een Bugatti Veyron bureel van 32.000$ en een bijpassende Ferrari stoel die 10.000$ moet opbrengen. Wel origineel, natuurlijk!

– Freek Temse, Freelancer