Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De betere mechaniek, dat is wat de passie voor auto’s vaak met die voor horloges verbindt.

Nog gezwegen van het oneindig aantal kruisbestuivingen tussen beide, doorheen verhalen en anekdotes maar natuurlijk ook via partnerships. Let er gerust eens op: iedereen die ook maar iets te maken heeft met de automobielsector of de racerij, die apprecieert een mooi horloge. En dat is bij de liefhebbers van al dat blinkend schoon niet anders. Getuige daarvan deze kleine steekproef die we op de Brussel Motor Show hielden, waar de mouwen gretig omhoog gingen om het tussen de auto’s door even over de kleine juweeltjes rond onze polsen te hebben.

Omega Speedmaster

Omega Speedmaster

Ga je in autokringen op zoek naar horloges, dan kom je geheid een Omega Speedmaster tegen. Vooraleer de chrono door de NASA werd geadopteerd, diende hij immers vooral op en rond het circuit om rondetijden te klokken.

Bulova Lunar Pilot

Bulova Lunar Pilot

Als de Speedmaster de officiële ‘Moonwatch’ is, dan is de Bulova Lunar Pilot de officieuze. Geen automaat, maar wel een hi-beat quartz die halve secondes tikt in plaats van hele.

Porsche 911 Chrono

Porsche 911 Chrono

De lijst met Porsche-horloges is bijna even lang als die met 911-varianten. Hier zien we een basismodel, dat op een batterijtje loopt beter dan zichzelf op te winden.

Vintage Omega Seamaster

Vintage Omega Seamaster

Wil je er anno 2018 uitspringen op horlogegebied, dan draag je een vintage uurwerk. Wil je de blits maken, dan is dat een Omega Seamaster uit de jaren ’70 met een GT2 RS op de achtergrond. Klaar.

Tissot PR516 GL Heritage

Tissot PR516 GL Heritage

Minder voor de hand liggend maar daarom niet minder gepast is deze Tissot PR 516 GL Heritage, die de Toyota GT86 qua stijl op het lijf geschreven staat.

Longines Automatic

Longines Automatic

Vergis je niet: Longines behoort tot de oudste horlogemerken uit Zwitserland en biedt doorgaans stukken aan die ver boven hun gewicht stoten – vooral qua prijs-kwaliteit.

Seiko Presage 'Cocktail Time Cool' SARB065

Seiko Presage ‘Cocktail Time, Cool’

Als je de hippe tellers van de Lexus LC500 in beeld brengt, dan kan je maar beter een Japanse automaat met een uitzonderlijke wijzerplaat dragen. Zoals de JDM Presage ‘Cocktail Time’, dus.

Rolex Milgauss

Rolex Milgauss

Nog zo’n klassieker is de Rolex Milgauss, hier met een mooie witte wijzerplaat maar nog altijd bestand tegen een magnetische fluxdichtheid van 1000 gauss.

Seiko Presage SARB033

Seiko SARB033

De SARB033 is het schoolvoorbeeld van een betaalbare ‘dress-watch’, die toch sportief genoeg is om met een geperforeerd rallybandje te combineren.

Rolex Sea-Dweller

Rolex Sea-Dweller

Wist je dat Rolex van oorsprong half Brits is? Hier mooi geïllustreerd met een Sea-Dweller voor de Union Jack-achterlichten van de gefacelifte Mini.

Omega Seamaster 300M White Dial Chrono

Omega Seamaster 300M White Dial Chrono

Aan patina geen gebrek op deze Omega Seamaster, die hier duidelijk al jaren dienst doet als classy ‘daily-beater’.

Squale 1545 Militaire

Squale 1545 Militaire

Eerder zeldzaam in de Lage Landen maar daarom niet minder interessant: de 1545 Militaire van het Italiaanse Squale dat sinds jaar en dag duikhorloges maakt.

Chopard Mille Miglia Chrono

Chopard Mille Miglia Chrono

Wie Chopard zegt, denkt Mille Miglia. En wie naar de Mille refereert, die heeft het in hoofdzaak over Mercedes. Beter dan dit worden de auto-horlogecombinaties dus niet.

Grand Seiko GMT

Grand Seiko GMT Spring Drive

De laatste horlogespot van de Brussels Motor Show deden we op de parking, waar een motard net zijn GS besteeg met een uitzonderlijk knappe Grand Seiko GMT om de pols.