Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
p_dQkJIzoUE

De Heuer Monaco is één van de bekendste motorsporthorloges aller tijden, maar zonder Steve McQueen zou het allicht bij een esthetisch rariteit zijn gebleven.

Jack Heuer, bezieler van het gelijknamige horlogemerk dat later Tag Heuer zou worden, had in 1969 maar een doel voor ogen: eruit springen in een zwaarbevochten luxesegment. De klassiekere Carrera en Autavia deden het op zich goed, maar Jack wilde nog een derde design om zijn eerste automatische chrono mee te lanceren. Daarvoor had hij een monopolie bedongen op het gebruik van een vierkante kastvorm die naar het prinsdom van de motorsport vernoemd werd: de Monaco.

Mr. Cool

Instant succes leverde dat evenwel niet op, tot Jack vernam dat een zekere Steve ‘Mr. Cool’ McQueen naar Europa zou afzakken om de opnames van Le Mans aan te vatten. De rest, zoals men pleegt te zeggen, is geschiedenis die netjes uitgelegd wordt in deze verhalende video ter ere van 50 jaar Heuer Monaco:

MEER LEZEN

De allereerste New Stratos zoekt een nieuwe thuis

De Lancia Stratos is de perfecte trouwauto

Gespot: De horloges van de Brussels Motor Show