Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een onverwachte stoelendans die lijkt te zijn ingegeven door Lotus’ nieuwe eigenaar Geely.

De Luxemburger Jean-Marc Gales zal voor eeuwig geassocieerd worden met de man die Lotus in minder dan vier jaar tijd uit de rode cijfers hielp, voor de allereerste keer op weg zette naar winst en op die manier ook naar een overname door het Chinese Geely. Geely, dat eerder al Volvo een heuse renaissance bezorgde, kocht Lotus een tijdje terug maar bleef sindsdien op de vlakte. Nu lijkt het erop dat de Chinezen meer inmenging willen en vaart zetten naar nieuwe producten, waaronder een SUV.

Mr. Feng Qingfeng and Jean-Marc Gales

Feng Qingfeng naast de afscheidnemende Jean-Marc Gales.

Het vertrek van Gales komt dan ook geheel onverwacht. Officieel vertrekt de voormalige directeur generaal van PSA voor ‘persoonlijke redenen’, officieus klinkt het toch een stuk emotioneler en weet Gales dat het ‘een emotionele dag is’ en ‘dat Lotus hem al 50 jaar nauw aan het hart ligt’. Met zijn exit plaatst Geely Quingfeng Feng aan het hoofd van de sportwagenfabrikant uit Hethel. Feng, die voorheen Chief Technical Officer was bij Geely, moet er mee voor zorgen dat Lotus’ portfolio verder wordt uitgebreid, onder andere met een SUV die ongetwijfeld veel techniek zal lenen van zowel Volvo als de Geely-groep in het algemeen. Feng’s expertise moet dat proces stroomlijnen.

Hoewel Gales al heeft aangegeven een nieuwe job te hebben gevonden bij het Britse JD Classics dat klassiekers restaureert, blijft hij evenwel bij Lotus in de raad van bestuur zetelen als Chief Strategic Advisor.