Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bugatti en LEGO Technic hebben de handen in elkaar geslagen voor een uiterst ambitieuze synergie. Een Bugatti Chiron op schaal 1:8 met maar liefst 3.600 onderdelen!

Correctie, 3.599 onderdelen om precies te zijn. LEGO Technic lijkt de smaak te pakken te hebben om iconische straatauto’s om te bouwen naar uiterst gedetailleerde Lego-modellen. Eerder zagen we al auto’s passeren zoals de Caterham 620R (die ook bij ondergetekende op de kast staat), klassieke Mini Cooper, VW T1 Camper Van, Ferrari F40 en Porsche 911 GT3 RS (991) die tot voor kort het meest complexe, grote en dure model was. Inclusief een werkende PDK-transmissie. Maar met de komst van deze Chiron uit kunststof in typische Bugatti-kleuren heeft LEGO alle records verbroken. Past ook wel bij de status van de 1.500 pk sterke krachtpatser.

Bugatti Chiron Technic Lego

Bugatti Chiron Technic LegoBugatti Chiron Technic Lego

Bugatti Chiron Technic Lego

Deze Chiron op schaal 1:8 is dan ook een fysiek flinke jongen en meet 56 x 25 x 14 cm (LBH). Het model beschikt over een W16-motor met bewegende cilinders en functionerende 8-traps DSG. Maar ook een actieve achtervleugel, velgen met individuele spaken en laagprofielbanden en een gedetailleerde cockpit met functionerende peddels achter het stuurtje. Tegenover de GT3 RS heeft de complexe Chiron maar liefst 900 onderdeeltjes meer dan de circuitgeorienteerde 911.

Bugatti Chiron Technic Lego

Chiron Technic

Om het model extra speciaal te maken krijgt elke Chiron Technic een uniek chassisplaatje mee onder zijn voorste kofferklep en een speciale sleutel waarmee je de achtervleugel vanop afstand kunt bedienen. Tot slot krijg je bij elk set nog een extra koffietafelboek, naast gedetailleerde instructies. Zoveel moois en complexiteit kent uiteraard ook een stevig prijskaartje. Al hebben we zo’n vermoeden dat deze heet gewassen Chiron Technic zijn prijskaartje van 399,99 euro volledig waard is. Bestellen kan onder andere via de online LEGO-shop.