Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De hypercar om alle andere hypercars voor eens en voor altijd op hun plaats te zetten? Dat moet de Bugatti Bolide zijn, met zijn racewagentechnologie en tot 1850 pk en 1850 Nm getunede W16-motor.

Dit is zo’n moment in de autogeschiedenis waarop elke journalist, blogger, vlogger en toogfilosoof denkt: waarom heb ik in het verleden in hemelsnaam zoveel superlatieven opgebruikt? Het persbericht van de Bugatti bolide leest dan ook als een opeenvolging van winnende kwartetkaarten, die allemaal dezelfde foto dragen: die van de met een X-vorm naar de Bell-X1 straaljager van Chuck Yaeger verwijzende Bolide waarmee Bugatti al zijn conventioneel gemotoriseerde uitdagers -en dat zijn er tegenwoordig heel wat- op zijn plaats zet.

527,4 km/u

Over het waarom van de hele zaak willen we hier niet uitweiden, maar de gefluisterde verkoop van Bugatti aan het elektrische hypercarmerk Rimac zou er weleens voor iets kunnen tussenzitten. Of was het de verveling tijdens de lockdown, die de ingenieurs uit Molsheim (maar) 8 maanden de tijd gaf om hun ultieme octaanfantasie te realiseren? Vergis je trouwens niet: de Bolide is meer dan een stel CGI-afbeeldingen, want er is al een prototype gespot op Paul Ricard dat de ongelooflijke topsnelheid van 527,4 km/u schijnbaar al benaderd heeft.

Om dat waanzinnige doel te bereiken, werd de Chiron gestript tot op zijn naakte carbon monocoque dat helemaal opnieuw werd opgebouwd met de lichtste onderdelen die de makers in de racerij én de luchtvaartindustrie konden vinden. Resultaat: de Bolide weegt 755 (!) kg minder dan de donorwagen, om op een pluimgewicht van 1.240 kg te eindigen. Zet daar 1850 pk tegenover en je komt op 0,67 kg per pk uit, het getal dat Bugatti al even op zijn sociale mediakanelen aan het teasen is.

Om alle aanpassingen hier tekstueel op te lijsten, zouden we nog een paar duizend woorden bezig zijn. Dus laten we het team achter de Bugatti bolide de zaak liever zelf uitleggen in onderstaande video:

MEER LEZEN

Video: Coming Home – Bugatti Type 57C

Officieel: Bugatti Chiron Sport

Bugatti Baby II gaat in productie