Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij een nieuwe website horen nieuwe rubrieken. ‘Buiten de Rijlijn’ is er zo één, die we jullie voortaan elke zaterdag presenteren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze mooi lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat de boog niet altijd gespannen kan staan en er ook eens iets anders als pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Mort d’André Turcat, le pilote d’essai du Concorde – Le Monde

concordeOp zondag 2 maart 1969(!) schrijft de luchthaven van Toulouse-Blagnac (Haute-Garonne) geschiedenis. Op het tarmac staan twee piloten, kapitein André Turcat en co-piloot Jacques Guignard, en twee ingenieurs, Henri Perrier en Michel Rétif, aan de voet van het prototype Concorde 001, klaar om de allereerste testvlucht ooit te maken met het supersonisch passagiersvliegtuig. De testvlucht duurde slechts 30 minuten maar zou Turcat, familie van de Franse autoconstructeur Turcat-Méry, voor eeuwig linken aan de Concorde. Zijn verhaal na de sprong.

– Pieter Ameye, Coördinator

The Most Electric Place On Earth – Youtube

the most electric place Toen we afgelopen maand de 24 uur van Nürburgring bezochten, kregen we ‘s nachts een prachtig schouwspel te zien van de natuur. De unieke kans om bliksem en motorsport te verenigen in éénzelfde frame bleef echter onbenut, want voor één keer had ik geen statief en breedhoeklens mee. En zelfs dan nog was het geen garantie geweest dat de storm net een ontlading had geproduceerd in het zichtveld van de camera. Het is een kwestie van kennis en geluk, maar het succesgehalte bij bliksemfotografie blijft altijd bijzonder laag. Tenzij je natuurlijk naar de monding van Lake Maracaibo in Venezuela trekt, want daar onweert het gedurende zo’n 140 tot 160 dagen per jaar, 10 uur per dag.

– Bert Claes, Fotograaf

Carspotting In Cuba Redefines The Term ‘Modern Classic’ – PETROLICIOUS

cubaVraag mij vandaag waar ik morgen naartoe wil en ik zeg geheid Cuba. Eigenlijk is het al te laat, want het massatoerisme is meteen bij opening van de landsgrenzen op het eiland gesprongen. Maar toch: de tijdscapsule die het autolandschap er vormt, is nog steeds intact. Gewapend met een eenvoudige camera de diversiteit aan Amerikaanse bolides vastleggen, de inheemse bevolking spreken over hun autoliefde en misschien zelfs hier of daar een verborgen autoschat opdiepen – ik zie het helemaal zitten. De realiteit wil evenwel dat ik niet eerstdaags in Cuba geraak, en het dus met deze fijne fotoreeks van Maté Boér voor Petrolicious moet doen. Ook niet slecht.

– Ken Divjak – Redacteur

Jurassic Park versus de wetenschap – Smithsonian

smithsonianJurassic World: Fallen Kingdom is net uitgekomen. Opnieuw gaat de mens de confrontatie aan met de reusachtige wezens die 66 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven. Met de eerste film uit 1993 – toen nog Jurassic Park – maakte de wereld kennis met het afkorting DNA. Slimme wetenschappers hadden het DNA van een dinosaurus weten te achterhalen via een in hars bewaarde mug. “Smithsonian magazine” vergelijkt de fictie van toen met de huidige stand van zaken in de wetenschap. Wij verklappen alvast niet of er ooit een levende dino komt!

– Freek Temse, Freelancer

Top 24 Celebrity Motor Homes – Great American Country

celebrity motor homesMet de festivalzomer in zicht en vakantieplannen gesmeed, wordt het stilaan tijd caravans en mobilhomes van stal te halen. Celebs als Will Smith, Timbaland, Simon Cowell en Robert Downey, Jr zijn hierin niet anders maar kiezen er wel voor in stijl te reizen. Vierentwintig van de meest luxueuze huizen op wielen staan hierboven opgelijst. Toch maar eens een bod doen op die lijnbus?

– Koen De Beer, Freelancer