Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aston Martin CEO Andy Palmer blijft zijn belofte dus trouw dat ook de nieuwe Vantage terug een handbak krijgt. Een primeur voor de 4.0-liter biturbo V8 van AMG.

Het is meteen ook de reden waarom de manuele versnellingsbak bij de lancering van de Vantage afgelopen jaar nog niet beschikbaar was. De ingenieurs dienden zich eerst te focussen op achttraps automaat van ZF, vooraleer met de meer traditionele ‘bak aan de slag te gaan.

Aston_Martin-Vantage-2019

Nu al staat vast dat de versie met koppelomvormer zonder meer de meer populaire keuze zal zijn bij het cliënteel, maar Palmer, een petrolhead in hart en nieren, vind dat de optie er wel degelijk moet zijn. Meteen goed nieuws voor wie liever zelf schakelt en geen gespierde 911 of dergelijke wil. Voor de rest is het aanbod met handbak in het segment immers erg schaars geworden.

Omdat de V8 met AMG-origines nog nooit aan een handbak gekoppeld is, neemt de ontwikkeling echter veel tijd in beslag. Zo moet niet alleen heel wat software herschreven worden, ook de hardware moet gebouwd en getest worden voor de transaxle. Of de Vantage een klassieke zesbak krijgt, dan wel een zevenbak is momenteel nog een goed bewaard geheim.