Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
MwWiCRAvSIc

George Bamford van het gelijknamige Bamford Watch Department houdt van auto’s en horloges, zolang ze maar vintage zijn. En toch pimpt hij voor zijn klanten de allernieuwste uurwerken van Tag Heuer, Zenith en Bulgari. Tijd voor een video met tekst en uitleg door de man zelf.

Eigenlijk zou George Bamford perfect op zijn lauweren kunnen rusten. Rentenieren zelfs, gezien zijn vader met JCB een erg succesvolle bouwonderneming heeft opgezet. Vandaar ook dat de familiegarage uitpuilt van het lekkers, gaande van een Porsche 911 3.0 RS over een reeks knotsgekke 4×4-tuigen tot aan een rist Ferrari’s toe. En weet je wat nog het beste is? Ze worden allemaal frequent gebruikt, helemaal in de geest van de Britse octaanliefhebberij.

3 huismerken

Met zijn Bamford Watch Department is GB officieel partner van drie topmerken: Bulgari, Zenith en Tag Heuer. Het is dat ook logisch dat zijn privécollectie vooral uit die laatste twee merken bestaat (de focus van Bulgari ligt eerder op vrouwenhorloges), zij het met één duidelijk thema: vintage. Want als het niet geleefd heeft, dan moet Mr Bamford er niets van weten – en zo gaat dat ook met zijn auto’s.

Bespoke

De horloges die hij zelf verkoopt, krijgen stuk voor stuk een persoonlijk tintje mee. In zijn atelier te Londen worden de Tag Heuer Monaco’s en de Zenith El Primero’s gretig uit mekaar gevezen om er unieke stukken van te maken, helemaal naar wens van de klant of naar een idee van de Bamfords. En als dat allemaal een beetje too rich for your blood is, dan biedt de huis ook een eenvoudige Mayfair aan – geïnspireerd op het iconische duikhorloge dat de CIA en de Special Forces in de jaren ’60 gebruikten.

‘Vervanghorloge’

De versie van Bamford loopt op een batterijtje en – hoe kan het ook anders – is quasi helemaal personaliseerbaar. Daarvoor staat er een configurator op zijn site en zit de webshop tjokvol met lederen en nylon bandjes, om de sfeer van de echte Bamfords te benaderen. Leuk detail: de Mayfair begon zijn carrière als een vervanghorloge voor mensen die hun uurwerk bij Bamford binnen deden voor onderhoud. Tot bleek dat velen van hen de  vervanger wilden behouden. En zo geschiede.

Bamford Mayfair, kwarts, Miyota 2035 binnenwerk, 40 mm, tal van kleur- en afwerkingscombinaties, waterdicht tot op 100 meter, 480 euro

[Alle info op BamfordWatchDepartment.com]