Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Christian Von Koenigsegg een hoop van zijn auto’s en hun eigenaars verzameld voor de jaarlijkse Ghost Squadron-tour. Ditmaal in Zuid-Duitsland. En daar is een goede reden voor.

Na twee opeenvolgende jaren in thuisland Zweden, verschoof het evenement dit jaar naar Beieren. Niet toevallig de regio waar de Koenigsegg-familie oorspronkelijk van afkomstig is. Van het Brenners Park Hotel & Spa in Baden-Baden, zo’n 70 km ten zuiden van Stuttgart, verplaatst de colonne van 16 Koenigseggs van over gans de wereld zich naar de Schwarzenbach Dam, om vervolgens via de betere rijderswegen in het Zwarte Woud halt te houden in Hotel Dollenburg voor de lunch.

ghost squadron 2018

In de namiddag meer van hetzelfde met extra kilometers over kronkelende rijderswegen en een lokale pitstop met kartsessie, om daarna af te slaan op de lokale Autobahn en de Zweedse pk-monsters eens écht los te laten.

Koenigsegg ghost squadron

Dag 2

Op dag twee verschuift het bonte gezelschap richting Königseggwald, Baden-Württemberg, zeg maar de bakermat van de familie. Om daar een bezoek te brengen aan het domein van de Duitse tak van de familie dat teruggaat tot de jaren 1100 en waar de Koenigsegg-naam in 1251 voor het eerst gebruikt is. In het wapenschild van de familie zie je meteen waar Christian de inspiratie vond voor het logo van zijn auto’s.

koenigseggwaldkoenigsegg

ghost squadron 2018 2

Vervolgens rijdt het konvooi richting Bodenmeer waar het de ferry neemt, om dan via een heleboel nieuwe rijderswegen te arriveren in het Parkhotel Adler. Meteen ook het einde van het evenement. Hoe dat er verder uitzag zien jullie aan de hand van dit sfeerverslag!

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron

Koenigsegg ghost squadron