Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alleen het beste is goed genoeg voor de puur elektrische hypercar. Zo ook tijdens het configuratieproces.

Afgelopen week lanceerden de Britten reeds een nieuwe configurator voor hun reguliere productiemodellen Elise, Exige en Evora. Maar voor de puur elektrische Evija mag/moet het wat meer zijn. Lotus ging daarvoor de samenwerking aan met Realtime, een intussen gerenommeerd bedrijfje dat zich gespecialiseerd heeft in CGI voor de film-, gaming- en auto-industrie.

2020_lotus_evija_configurator_022020_lotus_evija_configurator_10

De specifiek voor Lotus ontworpen configurator maakt gebruik van de zogenaamde ray-tracing techniek die toelaat hyperrealistische beelden te maken. En waarmee de Evija virtueel op zowat iedere plek ter wereld kan worden gezet om te zien hoe daar het licht reflecteert. Op ieder uur van de dag. Tot nu toe waren er enkel beelden van het zilvergrijze lanceringmodel. Maar via de configurator geeft Lotus reeds een glimp van andere kleuren zoals Solaris Yellow, Carbon Black en Atomic Red.

2020_lotus_evija_configurator_082020_lotus_evija_configurator_06

2020_lotus_evija_configurator_07

2020_lotus_evija_configurator_092020_lotus_evija_configurator_01

Of er ook een vereenvoudigde versie van de configurator naar het WWW komt is niet duidelijk. De complete configurator vraag immers immens veel rekenkracht. Waardoor een online toepassing niet noodzakelijk evident is.

2020_lotus_evija_configurator_03

Lotus bouwt slechts 130 exemplaren van de Evija. De elektrische hypercar wordt aangedreven door 4 elektromotoren van elke zo’n 500 pk sterk. Daarmee komt het totaal vermogen op een slordige 2.000 pk. De Evija is daarmee ‘s werelds krachtigste productieauto ooit. De elektrische spitstechnologie werd samen met Williams Advanced Engineering ontworpen. De productie van de Evija start normaal gezien eind augustus van dit jaar.

UPDATE:

Zelf een Lotus Evija configureren kan intussen ook, en wel via deze link!

MEER LEZEN

Lotus Evija stap dichter bij productie

Officieel: Lotus Evora GT410 (2020)

Video: Lotus 2-11 op de ‘Ring