Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Phil wie?

Sinds het vertrek van de Fransman Jean-Marc Gales stond Lotus onder de leiding van Feng Qingfeng, een voormalig Chief Technical Officer (CTO) van het Chinese moederhuis Geely. Maar met Phil Popham heeft Lotus nu opnieuw een Brit aan het roer staan. Popham had eerder al negen jaar ervaring bij Jaguar Land Rover als Global Operations Director. Maar werkte ook kortstondig voor Volkswagen, en werd door Geely nu weggeplukt van bij de Britse boot- en jachtbouwer Sunseeker International waar hij de voorbije vier jaar de rol van CEO heeft ingevuld.

Popham stond mee aan de basis van het succes van Jaguar Land Rover en kon ook bij Sunseeker mooie resultaten voorleggen. Belangrijker is evenwel dat hij met zijn jarenlange ervaring in de auto-industrie de juiste man op de juiste plaats lijkt om Lotus, dat dit jaar zijn 70e verjaardag viert, naar nieuwe hoogtes te lanceren.