Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een hele mond vol deze Range Rover Velar SVAutobiograhpy Dynamic Edition. Maar voorin huist dan ook een loeier van een V8.

Of ze bij Jaguar/Land Rover (JLR) nog een model hadden waar de gesuperchargede 5.0-liter V8 nog niet in lag? Absoluut. En dus krijgt ook de strak gelijnde Range Rover Velar een eigen performanceversie. Net zoals in het zustermodel F-Pace SVR is ook hier de achtcilinder 550 pk en 680 Nm sterk, terwijl een heleboel upgrades voor onder andere de elektronische dempers, de luchtophanging, het actief achterdifferentieel en de remmen (395mm voor en 396mm achter), voor de nodige controle moeten zorgen.

Ondanks zijn gewicht van bijna 2 ton sprint de Velar SVAutobiograhpy in slechts 4,5 s naar de honderd en naar een topsnelheid van maar liefst 274 km/h. Gelukkig installeert Land Rover daarom ook een extra grote benzinetank van 82 liter. Goed voor een gequote autonomie van 483 km. Al hebben we zo’n flauwe vermoeden dat dat in de praktijk wel een zal durven tegenvallen.

2019_land_rover_range_rover_velar_svautobiography_v8_03

2019_land_rover_range_rover_velar_svautobiography_v8_072019_land_rover_range_rover_velar_svautobiography_v8_16

Uiterlijk herken je de meest potente Velar aan zijn standaard zwart dak, de hertekende bumpers voor extra koeling van onder andere de motor en de remmen, specifieke zijschorten en tenslotte de al even potige uitlaat met vier monden.

2019_land_rover_range_rover_velar_svautobiography_v8_09

Standaard komt de SVAutobiography met 20-duimers, maar tegen meerprijs zijn ook 21- en zelfs 22-duimers verkrijgbaar. Op het kleurenpalet vind je een zestal kleuren waaronder: Firenze Rood, Santorini Zwart, Corris Grijs, Fuji Wit, Indus Zilver, en tot slot Satin Byron Blauw dat uniek is voor deze versie. De Velar SVAutobiography Dynamic Edition zal in België verkrijgbaar zijn vanaf 110.750 euro.