Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op 1 april 2019 verschijnt het boek #BelgianRoads, als ode aan de erbarmelijk schoonheid van de Belgische wegen. DRIVR kreeg alvast een preview tijdens de voorstelling van het fotoboek, waar een reeks bekende fotografen maar vooral veel onbekende talenten aan bijgedragen hebben.

België is bekend van Bergen tot Bergamo voor zijn aftandse wegen. Bij onze Noorderburen is het zelfs een running joke, om met je ogen dicht te voelen wanneer je de grens tussen Nederland naar België passeert. Reden genoeg voor Mitsubishi om daar een campagne met een knipoog aan vast te knopen, getiteld ‘Mitsubishi – gebouwd voor Belgische wegen’.

Dat niet iedereen met die knipoog opgezet is (met name het Agentschap voor Wegen & Verkeer), kon je allicht raden. Daarom knoopt de Japanse maker van voornamelijk SUV-modellen er meteen een wiedergutmachung aan vast in de vorm van een fotoboek, dat de erbarmelijke schoonheid van ons wegennet moet eren.

2019-03-26 Belgian Roads _04

Kleppers als Carl De Keyzer en Bieke Depoorter van het gerenommeerde foto-agentschap Magnum hebben eraan meegewerkt, net als topfotografen Noortje Palmers en Jimmy Kets. Toch kwam de grootste bijdrage van hobbyfotografen die wel 700 beelden naar curator Ingrid Deuss van de gelijknamige fotogalerij in Antwerpen stuurden. Het resultaat is een boek met 57 beelden dat het Belgische wegennet in al zijn (vergane) glorie toont en terloops het wachten bij de Mitsubishi-dealer een stuk aangenamer maakt. Meer van dattum.

[#BelgianRoads is te koop bij Passa Porta Bookshop in Brussel en de Copyright Bookshops in Antwerpen en Gent]

BelgianRoadsWeb44

BelgianRoadsWeb22BelgianRoadsWeb6BelgianRoadsWeb10

BelgianRoadsWeb52

BelgianRoadsWeb49BelgianRoadsWeb61

BelgianRoadsWeb48

BelgianRoadsWeb41BelgianRoadsWeb29 (1)BelgianRoadsWeb34

BelgianRoadsWeb47