Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
TRNHQ7IJbFM

Op het internationale filmfestival van Brisbane, Australië, is zopas ‘Brabham’ in première gegaan. Of de prent ook bij ons naar de cinema komt is nog niet helemaal zeker, maar wij hebben alvast de veelbelovende trailer kunnen strikken.

De prent vertelt het verhaal van Jack Brabham en zijn carrière naar en in de Formule 1. Brabham zou uiteindelijk drie keer wereldkampioen worden in respectievelijk 1959, 1960 en 1966, en is tot op heden de enige coureur die erin geslaagd is om wereldkampioen te worden in een door zichzelf ontwikkelde en gefinancierde bolide.

David Brabham

Behalve de carrière van Jack kijkt de film/docu ook naar de verwezenlijkingen van zijn zoon David die recent nog met de (straatlegale) racer BT 62 de naam Brabham terug op de kaart heeft gezet. Of de biopic ook bij ons naar de cinema komt is nog niet helemaal duidelijk, maar zal afhangen van de ontvangst buiten Australië. Maar afgaande van de vele historische beelden en de fraaie trailer mag, wat ons betreft, geen probleem zijn. Laat maar komen!