Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na drie jaar zwoegen is het Ben Strader van Electronic Fuel Injection (EFI) University, Arizona gelukt om een Chevrolet LS7 hoogtoerig te maken. #bringthenoise

In tijden van alom aanwezige drukvoeding op ICE’s blijft de Chevy LS V8 een baken in het landschap van de atmosferische veelcilinders. Zijn relatief eenvoudige lay-out met pushrod nokkenas is tegelijk zijn sterkte en zwakte met enerzijds compacte dimensies en veel vermogen (onderin), maar anderzijds ook een relatief lage toerenlimiet van 6.900 tpm. Het gevolg van diezelfde lay-out die eens voorbij de 7.000 tpm de kleppentrein in de vernieling trilt. Althans op de standaardmotor.

Maar dat was dus buiten Strader gerekend die met zijn EFI University, een tuningschool in Arizona, de uitdaging aanging om het 7,0-liter grote LS-blok voorbij de 10.000 tpm te kietelen. Hij kreeg daarbij de hulp van onder andere Comp Cams om na drie jaar, veel experimenten en misschien nog meer geduld, de magische grens van 11.000 tpm te zien passeren. Een statement van formaat. Ook al produceert de motor momenteel zijn piekvermogen van maar liefst 921 pk bij 9.300 tpm, en zijn de laatste toeren per minuut prestatiegewijs van minder groot belang. Hoe dat precies klinkt zo’n hoogtoerige all American vee eight? Dat zie je in bovenstaande video!

Bron: EFI Uni

LEES MEER

Nieuwe De Tomaso P72 krijgt Roush V8

Officieel: Chevrolet Corvette C8.R

Willys MB: De oer-SUV?