Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De 8e generatie Corvette is op heel wat vlakken een mijlpaal in de geschiedenis van de Amerikaanse sportieveling. Niet alleen vanwege de positie van zijn centraal achterin geplaatste motor, maar ook omdat er voor het eerste een rechtsgestuurde versie zou komen. Maar die plannen schijnen nu in de diepvries zijn gestopt.

Naar de reden hoef je geen driemaal te raden. Ook hier in de COVID19-pandemie de verantwoordelijke. Volgens de Australische website CarAdvice, dat enkele interne documenten van bij General Motors (GM) Australië kon inkijken, heeft GM beslist om de ontwikkeling van de rechtsgestuurde ‘Vette te pauzeren. De beslissing maakt deel uit van een algemene maatregel wat betreft het ontwikkelen van nieuwe voertuigen, maar is extra zorgwekkend voor de Australische, Japanse en Britse markt. De investering versus het aantal te verkopen exemplaren ligt immers betrekkelijk hoog tegenover die van linksgestuurde exemplaren.

2020_corvette_stingray_c8_02

Uitstel dat technisch gezien geen afstel hoeft te betekenen. Hoewel de aantallen voor rechtsgestuurde exemplaren relatief klein zijn tegenover die met het stuur aan de meer conventionele kant, beseft GM vermoedelijk het belang van een rechtsgestuurde versie. Zowel Groot-Brittannië, Japan als Australië zijn traditioneel autogekke markten die op vele vlakken net erg belangrijk zijn.

2020_corvette_stingray_c8_08

Niet toevallig importeerden al deze markten in het verleden al heel wat exemplaren. Diezelfde importhonger zou zich evenwel ook tegen zich kunnen keren. Een tweesnijdend zwaard dus. Intussen wachten wij nog steeds op de beslissing over wanneer de C8 naar het Oude Continent komt. Ook deze beslissing zit immers in het vriesvak.

MEER LEZEN

Officieel: Chevrolet Corvette C8.R (2020)

Officieel: Chevrolet Corvette Convertible (C8)

Officieel: De Corvette met middenmotor (C8) (2020)