Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Chevrolet bevestigde zopas dat de ‘Vette met middenmotor officieel naar Europa komt. En dat in zowel links- als rechtsgestuurde configuratie. Een primeur voor de Amerikaanse sportwagen.

De vraag die op ieders lippen ligt is hoeveel de nieuwe Corvette hier minstens zal kosten. En daarop hebben we antwoord gekregen. Zo quoten de Amerikanen een (Duitse) vanafprijs van 99.000 euro voor de coupé en 106.000 euro voor de cabriolet met metalen klapdak. Telkens gaat het daarbij om een goed uitgeruste Launch Edition voorzien 3LT uitrustingspakket en dus met alle toeters en bellen.

2020_chevrolet_corvette_c8_europa_02

De standaard Corvette zal dus ruim onder de 100.000 euro zitten en is daarmee nog steeds erg gunstig geprijsd. Zeker als je weet dat alle Europese Vettes standaard over het 2LT uitrustingspakket beschikken met onder andere HUD-display, Bose geluidsinstallatie, achteruitrijcamera, magnetisch instelbare dempers en verwarmde en gekoelde stoelen. Maar ook het sportieve Z51-pakket, met onder andere sportstoelen, krachtigere Brembo-remmen, actieve remkoeling, mechanisch sperdifferentieel, sportuitlaat en Michelins Pilot Sport 4S, is in Europa standaard.

Pushrod V8

Daarmee is de C8 op het eerste zicht ver verwijderd van de aantrekkelijke Amerikaanse instapprijs van 60.000 dollar. Maar gezien de meerkost van onze versies (met onder andere partikelfilters), het transport, etc, is de C8 nog steeds erg scherp geprijsd. Een Amerikaanse C8 met 2LT of 3LT uitrustingspakket kost immers een pak meer, terwijl ook lokale ‘sales tax’ aan die 60.000 dollar moet worden toegevoegd.

2020_chevrolet_corvette_c8_europa_01

Los van de uitrusting krijg je immers een erg krachtige bolide met een droog gesmeerde, atmosferische LT2 6,2-liter pushrod V8 middenmotor van 495 pk en 637 Nm die telkens gekoppeld is aan een 8-trapsautomaat met dubbele koppeling. Daarmee sprint de 1,5 ton zware C8 in minder dan 4 s naar de 100 km/h en naar een topsnelheid van ruim 300 km/h. Kortom, erg veel bang for buck. Net zoals we dat van een Corvette gewoon zijn. De Corvette C8 kan vanaf vandaag besteld worden als C8 Launch Edition. De Amerikanen verwachten de eerste exemplaren te kunnen leveren in Q2 van 2021.

MEER LEZEN

Officieel: Chevrolet Corvette C8.R (2020)

Officieel: Chevrolet Corvette C8 Convertible (2020)

Officieel: De Corvette met middenmotor (C8) (2020)