Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we voortaan weer wekelijks serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

The Longest Flight – Spotify.com

Zonder de Spitfire zou de kaart van Europa er vandaag allicht anders uitzien. Het was dan ook het wapen bij uitstek om Engeland, waar de bevrijdingstroepen van WOII verzamelden, te verdedigen tegen de Duitse Luftwaffe. Om dat historisch wapenfeit te eren, heeft horlogemaker IWC het afgelopen jaar zo’n jachtvliegtuig op triomftocht gestuurd, doorheen 30 landen en over een afstand van meer dan 43.000 kilometer. Hoe de piloten en het team zich op die kruisvaart hebben voorbereid en hoe het hen onderweg is vergaan, ontdek je in The Longest Flight: het ingesproken vliegboek van The Silver Spitfire die voor de gelegenheid in ere werd hersteld.

– Ken Divjak, Redacteur

Living Big In A Tiny House – Youtube

Dankzij de steeds strenger wordende energienormen, wordt (ver)bouwen alsmaar moeilijker. Kleiner bouwen is een optie, maar mensen zijn niet klaar om aan comfort in te boeten. Nochtans is dat niet per sé nodig, zo bewijst de opkomende trend van de tiny houses. Spijtig genoeg is de wetgeving er nog niet klaar voor in België, maar in de VS bestaat inmiddels al een heuse Tiny House Movement. En een toegewijd Youtube-kanaal, dat spreekt voor zich.

– Bert Claes, Fotograaf

Lovers in Auschwitz, Reunited 72 Years Later. He Had One Question – NY Times

auschwitzTerwijl het aantal overlevenden van WOII en de holocaust in het bijzonder steeds kleiner en kleiner wordt, blijven hun verhalen het verder vertellen waard. Al was het maar om er ons aan te herinneren wat nooit mee gebeuren mag. Het verhaal van David Wisnia en Helen Spitzer is een van die bijzondere verhalen, en bewijst dat zelfs in de meest gruwelijke omstandigheden er nog plaats is voor iets moois. Ook al kwamen ze daar pas 72 jaar na datum echt helemaal achter.

– Pieter Ameye, Coördinator

Inside the world’s largest diamond trading floor – CNN

Op slechts enkele tientallen jaren tijd is de diamantindustrie van Dubai uitgegroeid tot één van de grootste ter wereld. Een belangrijke reden hiervoor is de snel uitbreidende infrastructuur van de gehele stad, hetgeen de deuren heeft open gezet voor een bloeiende economie. Voorlopig staat Antwerpen nog op kop, maar als het van de Verenigde Arabische Emiraten afhangt, zal dat niet lang meer duren.

– Helen Goossens, Redactrice

Deviant Desserts – Facebook

Vind jij al dat opgeklopte kerstgedoe, met twintig keer per dag Mariah Carey door de luidsprekers kwelend, overdadig verlichte huizen waar nepkerstmannen trachten binnen te klimmen en wintermarkten die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op jenever zwelgende ‘vrienden’ die elkaar de rest van de tijd naar het leven staan ook de meest afschuwelijke periode van het jaar? Dan zorg jij deze keer toch voor het dessert. Volop inspiratie opdoen om je schoonfamilie nog meer te choqueren kan dankzij de kunstzinnige én afzichtelijke creaties van Katherine Dey. Smakelijk!

– Koen De Beer – Freelancer