Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we voortaan weer wekelijks serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

What Happened To Giant Ekranoplans? – Youtube

ekranoplanWanneer Nikita Khrushchev in de jaren ’60 over schepen pocht die over bruggen zouden kunnen springen, wordt de Sovjetleider net niet uitgelachen. Maar het geesteskind van zijn ontwerper en ingenieur Rostislav Alexeyev bestaat wel degelijk en heet ‘Ekranoplan’, vrij vertaald als ‘laagvlieger’. De indrukwekkende voertuigen spreken ook vandaag nog tot de verbeelding. Ook al ging hun ontwikkeling gepaard met veel problemen, waardoor het concept nooit zijn volle potentieel heeft kunnen tonen. Anno 2019 bestaat het concept nog steeds. Maar zo groots of extreem als wat de Sovjets in gedachten hadden, is het echter niet.

– Pieter Ameye, Coördinator

Poepeklets, de wekelijkse nieuwsbrief rond seks – Getrevue.co

Aan seks geen gebrek, althans niet op de talrijke schermen die een mens tegenwoordig in zijn bezit heeft. Maar wordt er eigenlijk ook nog over seks geschreven en gelezen, op een iets deftigere manier dan je van het www met zijn overvloed aan xxx gewoon bent? Enter Poepeklets, ‘de wekelijkse nieuwsbrief rond seksualiteit voorzien van de ongezouten mening van een prille 30-er met een Kanye West obsessie en een Spongebob tattoo’. Mocht je de drempel iets te hoog vinden om dat soort content in je mailbox te ontvangen, dan kan je het zaakje ook gewoon online volgen op Getrevue.co. Veel leeRplezier.

– Ken Divjak, Redacteur

Is Ken Miles still Alive? – caranddriver.com

Nu de meeste mensen Le Mans ’66 gezien hebben, kunnen we deze spoiler lossen: Ken Miles sterft op het einde. Nochtans is niet iedereen het daarmee akkoord, want -ondanks de zware crash in Riverside- wordt de piste van een fake death niet uitgesloten. Waarom? Omdat een zwaar toegetakelde racepiloot als star-driver geen goede reclame zou zijn voor Ford. In de jaren ’80 trok politie-agent Fred Jones op onderzoek uit, nadat hij getipt werd ivm een ondergedoken persoon wiens rijbewijs de naam “Kenneth Henry Miles” weergaf.

– Bert Claes, Fotograaf

Radio Willy, nostalgisch gitaarwerk op DAB+

Het is jullie misschien ontgaan maar sinds 11 oktober jongstleden is ons Vlaamse radiolandschap een interessante zender rijker: Radio Willy. Nee, geen alternatief voor Radio Maria maar wel eentje voor de (oudere) luisteraars van StuBru. De nieuwe radiozender aan de Medialaan in Vilvoorde richt zich op de rockfans met voornamelijk nostalgisch gitaarwerk. Onder andere Stijn Meuris heeft zijn vast programma op vrijdag; ‘Meurissey’ heet het programma (uiteraard een knipoog naar Morrissey). Ook de naam van de zender brengt hulde aan een artiest: Willy Willy, de rockgitarist van The Scabs die dit jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Het eindejaar zet radiozender Willy in met speciale gasten onder het mom ‘Nodig eens een eenzame artiest uit’, met onder andere Iwein Segers, Mauro Pawlowski, Johannes Genard van School is Cool en Fenne en Kove van Whispering Sons. Willy is enkel digitaal te beluisteren, via het internet of DAB+.

– Stijn Braes, Freelancer

The Game Christmas Tinner – game.co.uk

Om een volledig kerstdiner bij elkaar te koken, sta je toch al gauw een hele dag in de keuken. Tijd die je nuttiger zou kunnen spenderen, aan je spelconsole bijvoorbeeld! Daarom komt de Britse gamingsite Game.co.uk met een volledige kerstmenu in blik. Roerei met spek, kalkoen met broodsaus en spruiten en uiteraard een Christmas pudding om af te sluiten, allemaal lekker handig verpakt in hetzelfde blikje! Nieuw dit jaar zijn de menu’s voor vegetariërs en veganisten. Smakelijk?

– Koen De Beer, Freelancer