Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
cTiM8tu6BJw

Afgelopen weekend opende de Nürburgring-Nordschleife terug zijn slagbomen voor een nieuw seizoen Touristenfahrten. Het moment waarop menig DRIVR zijn ‘Ring-ros opnieuw van stal haalt of overweegt om het er te dopen.

De aantrekkingskracht van de Nordschleife blijft nu eenmaal groot. Maar los van het rijplezier zijn er ook heel wat risico’s aan de Duitse tolweg verbonden die groentjes, of noobs zoals je wil, ook de nodige schrik aanjagen. Het concept mag dan wel rechttoe rechtaan zijn, in de praktijk loert er potentieel gevaar om iedere curve. Goed voorbereiden is met andere woorden essentieel. En daarbij kan je best te rade gaan bij echte ‘Ring-ratten zoals Dale – bridgetogantry – Lomas, die met zijn meer dan 20 jaar ervaring op en naast de piste, de geknipte persoon is. Speciaal voor het nieuwe seizoen Touristenfahrten bokste de intussen in Duitsland wonende Brit een handige ‘Noob’s guide to the Nürburgring-Nordschleife’ in elkaar met heel wat tips ‘n tricks!

Voor wie wil doorspoelen naar individuele hoofdstukken:

3:30 Where & HOW to get ‘that’ famous Nürburgring photo

5:00 Drive through Nürburg village

8:00 How and where to buy your tickets

10:20 Driving into Nordschleife carpark (1-way system explained)

14:40 Using the ticket gates (QR codes or transponder?)

15:40 DRIVING THE NÜRBURGING NORDSCHLEIFE

22:15 The half-way exit point (Breidscheid Bridge)

26:10 How to Karussell

30:30 Another lap? OR back to the carpark?

MEER LEZEN

Video: 488 Pista gaat hard op de Nürburgring

Video: Met een Nascar op de Nürburgring

FotoSpecial: De 24 Uur van de Nürburgring op 50 mm