Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

De Nijlpaarden van Pablo Escobar: Goed voor het Milieu? – National Geographic

Wist je dar Pablo Escobar een prviézoo had waar zelfs enkele nijlpaarden in zaten? Welnu, daar zijn er na zijn dood een paar van ontsnapt, die zich ondertussen exponentieel hebben voortgeplant in het wild. Alleen blijkt dat het ‘foute’ wild, wat wetenschappers natuurlijk gemotiveerd heeft om onderzoek te doen naar de gevolgen van deze groei. Er zou namelijk sprake kunnen zijn van rewilding, dit wil zeggen dat de nijlpaarden de plaats kunnen innemen van diersoorten die ondertussen uitgestorven zijn. Langs de andere kant wordt er ook geroepen dat de nijlpaarden een gevaar vormen voor de inheemse dieren. Een ethisch dilemma.

– Goossens Helen, Freelancer

How I Built This Podcast – NPR

How I Built This is een Podcast voor iedereen die wie wil weten hoe succesvolle bedrijven zijn opgericht. Iedere aflevering bestaat uit een dialoog tussen de presentator en de ondernemer. In tegenstelling tot enkele Belgische alternatieven weet deze reeks ook groten te strikken – waaronder de oprichters van Wikipedia, Instagram, Starbucks, Dell, Dyson, Lonely Planet en ga zo maar door. Inspirerende internetradio.

– Freek Temse, Freelancer

Ferrari Diecast Racing Tournament – Youtube

In tijden waarin we zelfs naar virtuele F1-wedstrijden kijken bij gebrek aan beter, kan er ook wel een diecast race vanaf. Een wat? Een wedstrijd met Matchbpx-achtigen, compleet met commentatoren en al. Wie had ooit gedacht dat het naar beneden zien racen van Hotwheels-wagentjes dermate rustgevend kon zijn? Misschien is het mooie decor wel verantwoordelijk voor de feelgood-factor, of misschien geraken we simpelweg in een (te) nostalgische bui bij het zien van dit fijne schouwspel.

– Stijn Braes, Freelancer

A selection of FREE pages from the PILOTE Colouring Book – PiloteClassics

Als pater van deze DRIVRfamilia voel ik een zeker drang om mijn BDR-tip deze week op mede-ouders af te stemmen die momenteel ook thuis zitten met een stel koters. Werken, lesgeven, koken en entertainen tegelijk is niet altijd eenvoudig, wat een beetje verstrooiing meer dan welkom maakt. Voor de kids, welteverstaan – al zie ik her en der ook wel een papa aan de slag gaan met deze kleurplaten van PiloteClassics uit het VK. Wie aan 12 stuks trouwens niet genoeg heeft, kan het autokleurboek binnenkort ook integraal bestellen!

– Ken Divjak, Oprichter

Two Sentence Horror Stories – BoredPanda

Absoluut niet geschikt voor jonge kinderen zijn deze horrorverhalen van slechts 2 zinnen! Net omdat ze zo kort zijn, laten ze veel ruimte voor interpretatie en je eigen fantasie. Je jaagt met andere woorden jezelf de stuipen op het lijf. Speciaal voor al die alleenstaanden die nu verplicht dag én nacht binnen moeten blijven. Slaapwel!

– Koen De Beer, Freelancer

MEER LEZEN

Buiten de rijlijn Week 12: Hoe automerken meehelpen aan de corona-crisis, de generale repetitie voor mars en Schumacher’s horlogepassie

Buiten de rijlijn Week 9: Landschapsfotografie, het geheim van Rossi en de geluidsmuurqueeste

Buiten de rijlijn Week 8: Miniatuurkoken, een revieuwsite voor Lego-auto’s en de enige Nintendo PlayStation