Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Heel wat mensen hebben tijdens deze zonnige, maar tegelijk ook donkere dagen, podcasts ontdekt. De honger naar ‘content’ is nu eenmaal groot, en dan komen de vaak lange luistergesprekken bijzonder van pas. Dit zijn onze (Engelstalige) favorieten in willekeurige volgorde!

Car Chat, met Sam Moores

sam moores1

Sam Moores is een Britse fotograaf die in DRIVR-middens ook wel gekend is vanwege zijn fraaie autocollectie met onder andere een blauwe(!) F40. In zijn wekelijkse podcast ‘Car Chat’ passeert iedere week een interessant figuur uit de autosector waarmee Moores lange tijd in gesprek gaat. Deze week was het de beurt aan Max Girardo van Girardo & Co.

(Afleveringen: 40, beschikbaar op iTunes, YouTube & andere platformen)

The Collecting Cars Podcast, met Chris Harris en Edward Lovett

collecting cars podcast1

Chris Harris hoeft uiteraard geen introductie meer. Sinds enkele maanden focust de Brit zich echter niet alleen meer op Top Gear, maar ook op zijn podcast Collecting Cars, samen met Edward Lovett, waarmee hij het online veilingportaal voor verzamelwaardige twee- en vierwielers lanceerde. Deze week was Colin Goodwin te gast. Een Britse autojournalist en goede kennis van Harris die sinds jaar en dag in het wereldje meedraait.

(Afleveringen: 20, beschikbaar op iTunes, YouTube & andere platformen)

The Smoking Tire, met Matt Farah en Zack Klapman

smoking tire

Ook deze podcast hoeft geen echte introductie aangezien het een van de allereerste was in zijn soort en mee de toon heeft gezet voor het genre. Met twee shows per week staat de teller al op bijna 500 afleveringen waarbij telkens interessante figuren passeren die daarom niet altijd puur autogerelateerd zijn, maar er uiteraard wel een band mee hebben. En ook al is niet iedereen fan van Farah’s directe aanpak, toch heeft het al heel wat uren boeiende internetradio opgeleverd. In de meest recente aflevering kregen Farah en co-presentator Klapman Thaddeus Brown over de vloer. Een ex-Smoking Tire collega die intussen in Dubai aan het werk is. En als gevolg heel wat boeiende anekdotes heeft.

(Afleveringen: ca. 500, beschikbaar op iTunes, YouTube & andere platformen)

Spike’s Car Radio, met Spike Feresten en Paul Zuckerman

spikes car radio

Spike Feresten en Paul Zuckerman zijn geen autojournalisten. Sterker nog, Feresten is een (film)producer, terwijl Zuckerman een advocaat is of ‘personal injury lawyer’ om precies te zijn. Maar de passie van de twee boezemvrienden voor auto’s (en Porsches in het bijzonder), horloges en andere finer things in life, zorgen wel voor leuke conversaties. Zeker omdat beide heren zelden een blad voor de mond nemen. In de meest recente afleveringen komt een levende legende (virtueel) langs in de vorm van niemand minder dan Tony Hawk!

(Afleveringen: ca. 200, beschikbaar op iTunes & andere platformen)

The Carmudgeon Show, met Jason Cammisa en Derek Tam-Scott

issimi

Een relatieve nieuwkomer in het podcastwereldje is deze Carmudgeon Show van Jason Cammisa en sidekick Derek Tam-Scott. De podcast, die onrechtstreeks gelinkt is aan Issimi, een bedrijfje dat zich specialiseert in de fine fleur van de supercar- en klassiekerwereld, passeert wekelijks en doet het opvallend genoeg zonder gastoptredens. Maar gezien de weelderige autokennis van beide hosts is dat allerminst een probleem. Eentje voor de nerds!

(Afleveringen: 22, beschikbaar op iTunes, YouTube & andere platformen)

The Muscle Car Place Podcast, met Robert Kibbe

musclecar podcast

De passie voor musclecars kreeg presentator Robert Kibbe zowat ingelepeld. Hij is zijn eerste liefde, de ’64 Chevrolet Chevelle uit zijn kindertijd, nog steeds trouw en mocht zelfs aantreden op de SEMA-show na een grondige restauratie! Kibbe brengt wekelijks nieuws uit de nog steeds bloeiende én boeiende Amerikaanse klassiekerwereld. Sinds de start in 2009, zijn er nog 4 podcasts bijgekomen, waarin onder meer deze General Lee een grote rol speelt.

(Afleveringen: ca. 400, beschikbaar op iTunes & andere platformen)

 

MEER LEZEN

Motorsport Magazine Podcast: Gordon Murray

Podcast: Achter de schermen van het ronderecord op Spa-Francorchamps

Buiten de rijlijn (Week 7): Autojournalisten vs influencers, de 25 beste PC-games aller tijden en een nieuwe podcast over horloges