Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
SWNOzqEH8HA

Simon Kidston steekt een audiovisuele hart onder de riem voor iedereen die het slachtoffer is van het alomtegenwoordige virus, en doet dat aan de hand van een bloedmooie Alfa Romeo TZ2.

De Tubolare Zagato Due was de logische opvolger van de eerste generatie TZ maar is niettemin een pak zeldzamer. De circuitracer werd geïntroduceerd tijdens het autosalon van Turijn in 1964 en is een evolutie van zijn voorganger. Onder zijn koetswerk in glasvezel huist een door Autodelta geprepareerde 1,6-liter met twee bougies per cilinder en droge smering die goed is voor 170 pk bij 7.000 tpm. Daarmee noteerde de slechts 620 kg lichte circuitracer bijzonder volwassen prestaties: Zoals een topsnelheid van 245 km/h, mede dankzij zijn gestroomlijnd koetswerk met typische coda tronca. Ondanks tal van successen op de internationale circuits werden er in een periode van 2 jaar slechts 12 exemplaren van gebouwd.

Kidston Productions:

“This one’s for all our friends in Italy right now. It was filmed only three weeks ago but somehow feels like three years. Hold on tight, we’ll be doing it again together soon.”

MEER LEZEN

Kortfilm: Wolf of the autostrada

Uitsmijter: Get out and drive

Video: Coming home, rosso Martini