Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zo nu en dan weet Flickr nog te verbazen met leuke accounts. De artistieke pareltjes zijn tegenwoordig misschien eerder op andere platforms te vinden, maar leuke verhalen of historische foto’s vallen er zeker nog te ontdekken. Vandaag flitsen we met de account van Okke Groot terug naar het tweede helft van de jaren ’80.

Eerder dit jaar wezen we jullie reeds op de account van Louis Galanos, een Amerikaan die in zijn studententijd race official was en zodoende héél wat interessante foto’s en achtergrondverhalen van Amerikaanse races uit de jaren ’60 en ’70 heeft. Deze keer zoeken we het korter bij huis met de account van Okke Groot, een Noorderbuur die in het najaar van 1986 en de lente van 1987 schijnbaar druk met een camera heeft rondgelopen.

Drivr-Okke-Groot-0

Nederlandse (nummer)platen

Okke Groot schept daardoor een helder beeld van het leven in Nederland een goede 30 jaar terug, tot knusse huiskamers en feesttafels toe. Gelukkig voor ons hij legt de focus echter veelal op wagens. Auto’s in het straatbeeld en op evenementen zoals de Tulpenrally of de Historische Zandvoort Trophy, ze komen allemaal voorbij.

Drivr-Okke-Groot-3

Het unieke aan deze account bevindt zich echter bij de metadata bij de foto’s. Nederland kent, in tegenstelling tot België, een systeem van nummerplaten dat gelinkt is aan de wagen en niet de bezitter. Okke Groot heeft vervolgens deze – publiekelijk beschikbare – info over de wagens in beeld opgezocht en toegevoegd aan de foto’s.

Drivr-Okke-Groot-4Drivr-Okke-Groot-2

Zo zien we een Chevrolet Impala die al heel zijn leven, sinds 1959, in Nederland vertoeft en vandaag de dag nog steeds een geldig keuringsbewijs (oftewel APK) heeft. Of een Ferrari 246 Dino die al sinds 1984 eenzelfde eigenaar kent, van een slimme investering met hoge return on investment, in waarde én plezier, gesproken.

Meer op: Flickr

MEER LEZEN

Fotospecial: #DRIVR10 @ Abarth Works Museum

Fotospecial: Zoute Grand Prix 2019 (Deel 1)

Fotospecial: Spa Six Hours 2019