Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Ref3xr4miHM

Ga mee op geschiedenisles met Dale Lomas, Assetto Corsa en een 3D-bril.

We zijn allemaal vertrouwd met de Nürburgring, maar wist je dat de legendarische omloop doorheen de decennia meerdere gezichten gekend heeft en dat het complex ooit een stuk meer uitgebreid was? Naast de intussen vertrouwde Nordschleife was er ooit ook een Südschleife. Samen kregen ze de term Gesamtstrecke mee en kwam de totale afstand op ongeveer 28 km. Al werd de Südschleife door de jaren heen eerder sporadisch gebruikt.

Nurburgring_Sudschleife

Met de renovatie van de Nordschleife verloor de intussen verouderde Südschleife fel aan aantrekkingskracht. Maar de genadeslag kwam er met de bouw van het F1-circuit waardoor nu slechts nog een handvol stukken van de Südschleife overgebleven zijn. Toch is er een manier om de intrige van de wijlen –Schleife nog eens opnieuw te beleven. En wel dankzij enkele geduldige en maniakale programmeurs die de ‘Ring anno 1967 terug tot leven brachten op race- en rijsimulator Assetto Corsa.

Dale – bridgetogantry – Lomas, de de ‘Ring als zijn broekzak kent, installeerde de add-on en koppelde deze aan zijn 3D-bril. En neemt ons zo mee op virtuele geschiedenisles achter het stuur van een originele Mini Cooper S.

MEER LEZEN

Video: De beste tips voor je eerste keer Nürburgring-Nordschleife

Video: Met een NASCAR op de Nürburgring

Video: Porsche 919 Evo Nürburgring-record