Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Nasa onthult elektrisch vliegtuig met 14 propellers – Nasa.gov

Het feit dat het vliegverkeer bijna volledig stilligt, weerhoudt Nasa er niet van om zijn vloot volop verder te ontwikkelen. De ruimtevaartorganisatie heeft recent immers enkele afbeeldingen onthuld over hoe het elektrische vliegtuig X-57 eruit gaat zien. Dit is ondertussen het vierde prototype dat Nasa van het kleine passagiersvliegtuig voorstelt, nu met 14 propellers! De bedoeling is om met dit concept stiller, milieuvriendelijker en betrouwbaarder te kunnen vliegen – op termijn ook met grotere exemplaren.

– Helen Goossens, Freelancer

Geniet 1 maand gratis van de grootste onlinebib met liveconcerten – Qello.com

Voor velen is het gebrek aan concerten een groot gemis tijdens de lockdown. Op Youtube kan je her en der wel een pareltje opsnorren, maar doorgaans is de kwaliteit van het bootleg-type, wat de muziekervaring er niet meteen beter op maakt. Enter Qello, dat van ‘de grootste onlinebib met liveconcerten’ zijn claim to fame heeft gemaakt. Je vindt er liveshows van Ray Charles, Wu-Tang Clan, Johnny Cash, Nina Simone, Marvin Gaye, Deep Purple, Carlos Santana en nog vele anderen – muziekdocumentaires incluis. Wel even opletten, want anders gaat het abo na de eerste gratis maand (dankzij de promocode FREEMJF1M) automatisch over op een betalend lidmaatschap.

– Ken Divjak, Oprichter

Coppi’s Witte Dame – Grinta.be

Bij DRIVR zijn we gek van heroïsche automobielverhalen, maar aangezien dit hét wielervoorjaar had moeten worden, wijken we graag eens uit naar de tweewieler – met een ex-winnaar van Parijs-Roubaix in de (gedeelde) hoofdrol. Vandaar deze verwijzing naar het verhaal van Grinta over ‘De Witte Dame’: de muze van Fausto Coppi. Coppi scheerde na de oorlog opnieuw hoge toppen en zette zijn winnend elan op de fiets verder. Succes dat gevoed werd door professionalisme gedrevenheid en liefde… Italië draagt hem op dat moment op handen. Tot aan het licht komt dat de getrouwde Coppi verliefd is op een – eveneens getrouwde – Napolitaanse schone. Al snel werd ze gekend als ‘de Witte Dame’, omdat ze steevast bij de finish opgesteld stond, geheel gekleed in het wit. Wanneer het koppel een kind verwacht, dienen ze te vluchten naar Buenos Aires, vanwege de commotie die de affaire in het strikt katholieke Italië veroorzaakte…

– Stijn Braes, Freelancer

WowHaus – Wowhaus.co.uk

wowhausDat er überhaupt zoiets bestaat als uglybelgianhouses mag niet echt verbazen. Wie ons land, of zelfs maar zijn eigen straat, dorp of stad doorkruist, staat regelmatig perplex van de hoeveelheid kitsch en bouwkundige verschrikkingen die ons land –ahum- rijk is. Wat dat betreft had de oprichter van de eerder genoemde webstek zich veel tijd en moeite kunnen besparen door er alleen geslaagde huizen uit te pikken. En laat dat nu net het opzet zijn van wowhaus.co.uk. De webstek bundelt enkel architecturale parels uit voornamelijk Europa en de Verenigde Staten, maar focust zich daarbij uitsluitend op zoekertjes. En dat daar af en toe panden bij zitten uit België bewijst dat er hoop is. Al moet je soms verdomd goed kijken.

– Pieter Ameye, Coördinator

MEER LEZEN

BDR Week 15: Raven in de kerk, duikbootterminologie en een gratis minimagazine
BDR Week 14: Discobar Galaxy, een superjacht en de Cocaïne Cowboys
BDR Week 13: De nijlpaarden van Pablo Escobar, een podcast over succesvol ondernemen en horrorverhalen van twee gezinnen