Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Frank Stephenson is een van de meest vermaarde autodesigners van de laatste decennia. In deze coronatijden heeft Stephenson tijd gevonden om zijn Youtube-account van nieuwe en interessante content te voorzien. Zo gunt hij ons een blik in het denkproces achter enkele van zijn moderne iconen, met zo nu en dan een subtiele sneer naar de weg die enkele van zijn oude broodheren zijn ingeslaan.

Voor wie bij de naam Stephenson niet meteen een belletje hoort rinkelen, de beste man gaf ons onder andere de Escort Cosworth RS (en diens befaamde achterspoiler), de eerste Mini onder BMW-vlag, de eerste X5, maar ook de Maserati GranSport, MC12 en Ferrari FXX en F430. Tussen 2008 en 2017 was hij hoofd design bij McLaren, met de 720S als orgelpunt. Sindsdien heeft hij een onafhankelijk designbureau opgericht.

In de YouTube-reeks ‘How I Designed’ komt Stephenson in korte, vermakelijke filmpjes terug op het ontwikkelingsproces van zijn iconische ontwerpen. First up was de Mini, die enkele dagen geleden werd gevolgd door een video over de F430. Waar de ontwerper in niet mis te verstane woorden aangeeft hoe Ferrari de laatste jaren aan romantiek en finesse verloren heeft.

MEER LEZEN

De allereerste ‘New Stratos’ zoekt een nieuwe thuis

Video: De beste auto(sport)geluiden van 2019

Rijtest: MINI JCW Clubman ALL4 (306 pk)