Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

200 rare golden age motoring comics – Comicbookplus.com

Comic Book Plus is één van ‘s werelds grootste platformen voor oude comics. Vrijwilligers hebben er ondertussen een 200-tal oude – en ondertussen copyrightvrije – octaanstrips verzameld én in high-resolution gescand om het erfgoed niet verloren te laten gaan. Je vindt er titels zoals Gasoline Alley, Grand Prix, Drag-Strip Hotrodders, Hot Rod Racers, Meccano Magazine, Speed Demons, Tommy Gets the Keys, Top Eliminator, World of Wheels en zelfs nog uniekere stukken zoals ‘Tommy Gets the Keys’. Het enige wat je moet doen om de strips op Comicbookplus te lezen en/of te downloaden, is er een gratis account aanmaken. Uren leesplezier gegarandeerd!

– Ken Divjak, Oprichter

Stirling Moss on What’s My Line? – Youtube.com

Stukje tv op deze wisselvallige zaterdag? Keer dan even terug naar het VS van de jaren ’50 met What’s my line. In dit spelprogramma moest een panel van vier raden wat het beroep – ‘line of work’ – van een gast was aan de hand van ja/nee-vragen. Wanneer de tijd om was, of als de gast tien keer een vraag met “nee” had beantwoord, won de gast. In de bewuste uitzending van ’58 heette die gast Stirling Moss. Alhoewel hij toen de meest populaire sportman in het Verenigd Koninkrijk was, was hij een nobele onbekende in de VS…

– Stijn Braes, Freelancer

Someone Turned the Lights On in Pripyat, 31 Years After Chernobyl – ExtremeTech.com

De zogenaamde Vervreemdingszone, de verboden zone van 30km rond de kerncentrale van Tsjernobyl, binnendringen is voor sommigen blijkbaar nog niet avontuurlijk genoeg. Een Poolse groep stalkers, wilde weten of de infrastructuur het nog zou doen na al die jaren. Ze sleurden een gasgenerator mee de zone in en sloten die aan op het elektriciteitsnetwerk. En toen ging na meer dan 30 jaar het licht weer aan in Pripjat. Bekijk zeker ook de foto’s op hun Twitter-account, jammer genoeg wel in het Pools.

Koen De Beer, Freelancer

Spotify Landmark: Tears For Fears plays ‘Everybody Wants To Rule The World’ – Youtube.com
Everybody_wants_to_rule_the_worldIn 2014 was het 30 jaar geleden dat de Engelse new waveband Tears For Fears het succesalbum Songs From The Big Chair op de markt bracht. Met tijdloze klassiekers zoals ‘Shout’ en ‘Everybody wants to rule the world’, mikte de TfF zich in één klap in de muzikale geschiedenisboeken. Na een woelige periode begin jaren ’90 kwamen stichters Curt Smith en Roland Orzabal weer samen. Om zo’n 6 jaar geleden een intiem liveconcert te geven voor 50 gelukkige fans.

Pieter Ameye, Coördinator

MEER LEZEN

BDR Week 17: Een muziekdocumentaire, de Antwerpse spelen en bezigheidstherapie voor bengels

BDR Week 16: Een elektrisch vliegtuig met 14 propellers, een witte dame en architecturale parels

BDR Week 15: 15 raven in de kerk, duikbootterminologie en een gratis minimagazine