Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na de Berline, de Touring, de Coupé en de M-versies lanceert München nu ook de cabrioversie van zijn evergreen, die de zon voortaan weer met een lichter canvasdak tegemoet rijdt.

De cabrioversie van de 3 Reeks, né 4 Reeks Convertible, is een auto die niet zo vaak aan bod komt op DRIVR. Bij nader inzicht hebben we zelfs nog nooit een al fresco-versie van de publiekslieveling getest, om de eenvoudige reden dat de prioriteiten van zo’n variant doorgaan elders liggen. Bij het 40% lichtere canvasdak bijvoorbeeld, dat in 18 seconden opent of sluit aan snelheden tot 50 km/u en voortaan ook in antraciet zilver beschikbaar is. Of het feit dat er vanbinnen vier individuele zitjes zijn, die langs alle kanten verwarmd of geventileerd kunnen worden. Al valt er deze keer ook rijdynamisch nieuws te rapen.

Van 184 tot 370 pk

Het ziet er namelijk naar uit dat BMW de trukendoos die ze voor de nieuwe 4 Coupé geopend hebben, ook deels op de Cabrio gaan toepassen. Door extra verstevigingen is de torsionele stijfheid 4% hoger dan die van zijn voorganger, terwijl er twee optionele sportophangingen worden aangeboden: de verlaagde M-sportophanging en de M-ophanging met adaptieve dempers. Vanaf de 430i kan je daar nog een M-Sport differentieel, dat elektronisch gestuurd wordt maar mechanisch werkt, aan toevoegen.

Motorisch ziet het nieuwe aanbod er als volgt uit: 420i en 430i met een geblazen 2,0-liter en respectievelijk 184 of 258 pk, 420d en 430d met een milde hybridesetup en respectievelijk 190 of 286 pk en tot slot de M440i en M440d met xDrive met 375 of 340 paarden. De laatste drie motoren -vanaf de 430d- zijn nog zescilinders, maar ook de viercilinders schakelen standaard via een achttrapsautomaat. Mits opleg krijgt de Steptronic-bak een Sport-functie (standaard op de M Performance-varianten), inclusief stuurpeddels en een nieuwe sprintfunctie die beter aanvoelt wanneer je alle paarden sommeert.

Maart 2021

Op termijn komt er ook nog een heuse M-variant van de Cabrio, zoals dat bij BMW de traditie is. Maar eerst zijn natuurlijk de reguliere versies aan de beurt, die hun marktintroductie in maart 2021 maken. Of dacht je nu echt dat de Duitsers aan het begin van de herfst een cabrio zouden introduceren? Beschouw het eerder als een signaal om alvast te gaan sparen voor de startprijs die ongeveer 48.000 euro gaat bedragen, voor de basisversie van de 420i zonder extra’s welteverstaan.

MEER LEZEN:

Fotoverslag: BMW M Fan Day 2020 op Circuit Zolder

Ja, er komt een M3 Touring!

Eindelijk productieklaar: BMW iX3