Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijdens het laatste Tesla-batterijcongres (ja, dat is tegenwoordig een dingetje) heeft Elon Musk bekend gemaakt dat de 1100 pk sterke Model S eraan komt. Sterker nog: je kan hem nu al bestellen voor 139.900 euro.

Waar zullen we mee beginnen? Misschien best met toe te geven dat alle specs van de Model S ‘Plaid’ nog niet bekend zijn. Best weel vreemd voor een wagen die je vandaag al kan bestellen, maar anderzijds ook weer niet voor een constructeur die alles een beetje anders doet. Zeker is alvast dat de krachtigste Tesla ooit meer dan 100 kWu aan accu’s krijgt, alsook drie elektromotoren in plaats van de courante twee. Hoe die precies opgesteld staan (één op de vooras en twee vanachter of vice versa) is momenteel nog niet geweten.

321,8 km/u

Daarmee moet de Plaid in 2,1 seconden naar de 100 km/u schieten en doorgaan tot dik 320 km/u, terwijl de autonomie aan zinnigere snelheden toch maximaal 840 km bedraagt. Het een is weliswaar niet compatibel met het ander, maar we kunnen ons toch inbeelden dat ze in Stuttgart al een beetje bezorgd zijn. Met een prijs van 139.900 euro gaat de Plaid immers een stuk goedkoper zijn dan de Taycan Turbo S waar hij mee gaat concurreren.

Dat Tesla de handschoen ook op de ‘Ring tegen Porsche wil opnemen, weten we al sinds vorig jaar toen zwaar opgedirkte prototypes (met spoorverbredingen, diffusers en spoilers allerhande) rondjes draaiden op de Nordschleife. Een rondetijd is daar officieel niet uit voortgekomen, al wordt er wel gefluisterd dat de prototypes beduidend sneller waren dan de 7:42 die Porsche er met de Taycan neerzette – ook al was dat niet met een Turbo S.

Laguna Seca

Ondertussen bevestigt Musk wel dat de Model S Plaid het ronderecord voor sedans op Laguna Seca heeft gepakt – en terloops de rondetijden van de Lamborgini Huracan Performante en de Porsche 911 GT3 RS heeft geëvenaard. De officiële chrono stopte namelijk na 1:30,3, wat voor behoorlijke flitsende beelden zorgt. En je weet wat ze in dat opzicht zeggen, hè: als het er op video snel uitziet, dan is het in het echt om in je broek van te …

MEER LEZEN:

Video: Doug DeMuro reviewt de Tesla Model Y

Officieel: Novitec Tesla Model 3

Test: Tesla Model3 Performance AWD