Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
1cIXzTu1hm0

Waren onderdelen in carbon een decennium geleden nog het exclusieve voorrecht van super- en hypercars, dan is het composietmateriaal vandaag gemeengoed geworden onder driver’s cars. Maar wie is er eigenlijk begonnen met de toepassing ervan? Er waar komt het lichte edoch supersterke goedje precies vandaan? In deze documentaire bezoekt Davide Cironi de Lords of Carbon ofte kopstukken van de carbonindustrie, die het verhaal van naaldje tot draadje uit de doeken doe. Vergeet alleen niet om de ondertitels even op te zetten, want het merendeel wordt in het Italiaans verteld gezien de supercarindustrie er zowat ontstaan is.

MEER VAN DAT:

Docu op Zondag: Robert Opron (1932 – 2021)

Docu op Zondag: RIP Murray Walker (1923-2021) – ‘It wasn’t work’

Docu op Zondag: The Lost Road – First Overland to Singapore