Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
CQsMFQZa8os

Na het paaseieren rapen/verstoppen/verorberen is het tijd om even achterover te leunen en te genieten van wat nostalgische tv. BBC had begin jaren ’90 immers meer in de aanbieding voor de autoliefhebber dan enkel Top Gear. Zo was er bijvoorbeeld ‘A-B Tales of Modern Motoring’, waarbij er in de aflevering die we hier voorschotelen oog is voor de firmawagen. Een erg herkenbaar beeld anno 2021.

Firmawagens waren duidelijk al veel vroeger ingeburgerd in het Verenigd Koninkrijk. Begin jaren ’90 was het er eerder normaal dat je werkgever een wagen voor je verzorgde. Dat leidde op zijn beurt tot hevige discussies om een statusvolle merknaam of zelfs simpelweg een ‘i’-tje achterop je firmawagen te krijgen. Of hoe de wagens en bestuurders door de jaren weliswaar zijn veranderd, maar niet het gedachtengoed…

MEER ZIEN:

Docu op Zondag: Racing Legend Stirling Moss (1929 – 2020)

Docu op Maandag: 1957 Monaco Grand Prix

Docu: Car Crash – The DeLorean Story (BBC 4)