Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed nieuws voor de Belgische BMW-fans: de nieuwe volbloed-racer uit München valt op dinsdag 22 en woensdag 23 juni te bewonderen tijdens de officiële testen voor de 24u van Spa!

BMW plaagde de nieuwe raceversie van de M4 al eerder, zij het in eerste instantie nog in een camouflagekostuum dat alleen de grote nieren onthulde. In het kader van de recente N24-race mocht de nieuwe GT3 dan zijn galakledij aantrekken. En toch is het nog wachten tot 2022 op het racedebuut in real-life, hoewel een virtuele kennismaking -zelfs met het echte stuur van de racewagen- nu al mogelijk is.

Grote schoenen

De nieuwe M4 neemt de fakkel over van de M6 GT3, die sinds 2016 het mooie weer maakt voor de motorsportafdeling van het Beierse merk. Met een 1-2 tijdens zijn allereerste levensjaar in competitie tijdens de 24u van Spa, gevolgd door een dubbelslag tijdens de editie het jaar nadien om dan later de 20e zege voor BMW tijdens de 50e editie van de 24u Nürburgring weg te kapen, heeft de oude 6 Reeks een palmares om U tegen te zeggen.

Grote schoenen om te vullen dus, maar qua maat doet de new kid in town alvast beter: de M4 GT3 is vier centimeter langer dan zijn voorganger met een lengte van 5,02 m. Ter vergelijking, de straatversie van de M4 meet ‘slechts’ 4,79m. Het zal wellicht niet verbazen dat de GT3-variant dan ook een stuk breder is dan zijn straatlegale broertje… Onder de motorkap schuilt een geblazen 3.0l zes-in-lijn, goed voor net geen 600pk. Voor geïnteresseerde kopers, die 415.000 EUR aan de kant hebben staan, is er ook goed nieuws: de nieuwe GT3 is niet alleen comfortabeler maar ook goedkoper in onderhoud.

Testrace op de Nordschleife

Aftellen dus naar morgen voor de testdagen van de 24u van Spa-Francorchamps. Daar levert BWM’s circuitwagen een eerste krachtmeting met de huidige generatie GT3’s, ter voorbereiding op zijn allereerste testrace enkele dagen later op de legendarische Nürburgring Nordschleife. Maar tot dan laten we jullie alvast even proeven van dit ‘beautiful monster’…

MEER LEZEN

Circuittest: BMW M3 Competition (G80) op Spa-Francorchamps

Video-Highlights: 24h-Rennen Nürburgring 2021

Officieel: BMW I4 M50 (2021)