Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
oIc6yDJlqRE

Paddy Hopkirk was een grote meneer die geschiedenis schreef met een petieterige Mini in de Monte Carlo rally van 1964. Een motorsportcarrière in de jaren ’60 ten spijt haalde de Noord-Ier de gezegende leeftijd van 89 jaar op een drafje. Eind 2020 vertelde hij er ons nog alles over in een van zijn laatste interviews aan de Belgische pers.

Even zag het ernaar uit dat het video-interview vanuit het Mini-hoofdkwartier in Bornem niet zou doorgaan. Minuten werden kwartieren en halve uren hele. Maar toch wilde de toen al 87-jarige Hopkirk van geen opgeven weten, tegenpruttelende informatica of niet. Dus pakte hij zijn warmste jas, stapte in zijn Mini en reed een half uur door het gure winterweer naar een kennis met een werkende internetconnectie om het beloofde gesprek toch te voeren. Het werd een warme babbel met een groot man die altijd klein is gebleven en door velen in de octaanwereld gemist zal worden. Godspeed, Beste Paddy – en nogmaals dank voor de fijne babbel.

[Met dank aan Paddy Hopkirk, Saschia De Rudder, Lennen Descamps en Mini Belux]

MEER VAN DAT:

Interview: Volvo’s ‘Million Mile Man’ Irv Gordon (1940 – 2018)

DRIVR-Video: Audi UrQuattro 20v Turbo met slechts 12.800 km gereden

Interview: Ted Gushue, Digital Media Consultant (Type7)