Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het Eifel Rallye festival is al goed een decennia onze top tip om van een spectaculaire historische rally te gaan genieten. En vanaf 2024 kan dat ook gewoon in onze Ardennen.

DG Sport (bekend van onder andere de Spa Rally) komt volgend jaar met een event dat teruggrijpt naar de hoogdagen van de rally, met Groep 4, Groep B (uiteraard!), Groep A, Groep N en World Rally Cars van de eerste generatie. De organisatie zal samen met Reinhard Klein verlopen, de stichter van het schitterende (en puik georganiseerde) Eifel Rallye festival. Ook hier zal niet competitie het doel zijn maar wel de rijders en de fans optimaal laten genieten. Met spectaculaire doortochten van een wild driftende en brullende Audi Quattro die voor voor eeuwig op mijn netvlies zijn gebrand, kan ik me er al iets bij voorstellen. Ambassadeur van het event is local hero Bruno Thiry, de job die Walter Röhrl bij de Eifel Rallye op zich neemt.

In tegenstelling tot de Spa Rally, ligt het epicentrum in dit geval aan de Franse zijde van de Ardennen, met name in Vresse-sur-Semois. Echter zullen de deelnemers ook haasje-over met de grens spelen, met een lus uitgetekend op het grondgebied van Charleville-Mézières. Een gebied dat ook voor ons DRIVRs niet onbekend is, zijnde het speelterrein van menig van onze testen en ook de allereerste DRIVR-rit. Wild kronkelende wegen (met name rond de Semois) die we zelf graag rijden en waarop een rallywagen zich ook in zijn sas zal voelen. De officiële website van het Ardenne Rally Festival, www.ardennerallyfestival.be, is ondertussen online. Vanaf eind december worden de inschrijvingsvoorwaarden gepost, net zoals een aanvraagformulier om te bepalen of wagens in aanmerking komen. Geïnteresseerde eigenaars kunnen echter nu al informatie inwinnen, door de organisatie via e-mail te contacteren. Voor ons rest het aftellen naar mei.